Spakenburg - AFC met verslag

Na de openingsronde vorige week, waaraan beide teams 1 punt hebben overgehouden, een belangrijke en lastige uitwedstrijd tegen Spakenburg.
AFC begon echter slap, slordig en in een veel te laag tempo.
Spakenburg greep de regie en creëerde enkele goede kansen.
Dit resulteerde in de 9e minuut in de verdiende openingsgoal van Spakenburg.
Een afstandsschot werd in eerste instantie nog gekeerd door Patrick Zonneveld maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van de sterk spelende aanvoerder van de “blauwen”: 1-0
In de 10e minuut weer een goede diepe bal op Spakenburg spits Kevin Sterling waarna Jonathan Richard aan de noodrem moest trekken. Geel.
AFC was in het 1e kwartier nog niet voor de goal van Spakenburg verschenen…

Tijdens de in de 26e min ingelaste drinkpauze vielen bij AFC onderling enkele rake opmerkingen wat na de hervatting resulteerde in iets beter spel van “the Reds” en meer mogelijkheden voor de goal van Spakenburg.
Zo ging bij een voorzet van Melvin Grootfaam  Fouad Belarbi naar de grond in het strafschopgebied. Enkele AFC’ers achter de goal van Spakenburg waren overtuigd van een strafschop… de verder goed leidende scheidsrechter Bronsvoort zag er echter niets in.
Dalian Maatsen kwam vlak voor rust in het veld voor de licht geblesseerde Gevero Markiet en viel sterk in.
Rust: 1-0

Na de (ijs)thee een herboren AFC !
Vlotte combinaties, meer druk, hoger tempo en veel beter spel.
In de 47e minuut werd de ingeschoven linksback Thomas van Houten aangespeeld, hij kreeg alle tijd aan te leggen en schoot de bal fantastisch vanaf 20 meter halfhoog in de verre hoek! 1-1.
AFC kreeg meer kansen en in de 53e minuut zette de sterk spelende en veelvuldig opkomende rechtsback Johan Kulhan voor. Raily kopte prima contra in, zijn inzet werd nog knap gekeerd door de keeper van Spakenburg maar in de rebound schoot Yordi Teijsse attent de 1 – 2 binnen!
Binnen 8 minuten had AFC de achterstand met goed voetbal omgezet in een knappe 1-2 voorsprong !
De 2e helft liet kansen over en weer zien en werd aantrekkelijk voor het publiek.
Wissel AFC in de 60e minuut: Nick van der Velden kwam voor Fouad Belarbi.
In de 63e minuut maakte Raily Ignacio uit een diepe bal met een schitterende lob over de keeper van Spakenburg zelfs de 1-3.
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor AFC maar na de drinkpauze in de 70e minuut verslapte AFC enkele minuten weer een beetje , wat resulteerde in de aansluitingstreffer van Spakenburg. De sterk spelende oud AFC jeugdspeler Kevin Sterling schoof de voorzet van links beheerst in de goal achter Patrick Zonneveld. 2-3.
AFC kwam gelukkig hierna weer terug in haar goede spel van het begin van de 2e helft wat in de 88e min resulteerde in een goede loopactie van aanvoerder Milan Hoek die de bal op links bij de achterlijn aannam en strak laag, voorzette. Een verdediger van Spakenburg werkte de bal vervolgens achter zijn eigen doelman: 2-4 !
AFC etaleerde in de laatste minuten  van de wedstrijd enkele technische hoogstandjes met mooie combinaties, kansen en bijvoorbeeld een mooie aanname achter het standbeen van Nick van der Velden, gevolgd door wat “hooghouden a la Richard Witschge in Madrid”.
Ook vlak voor tijd een memorabele strakke voorzet vanaf de linker zijlijn van Raily Ignacio op Yordi Teijsse die de bal ineens uit de lucht van 12 m schitterend strak inschoot . Voetbal dat je wilt zien en een genot om naar te kijken!
Het bleef bij een knappe 2-4 overwinning van AFC in een snikheet Spakenburg ! 4 punten uit 2 wedstrijden.
Volgende week zaterdag de 3e wedstrijd thuis tegen HHC Hardenberg.
Wij hopen dat u er volgende week ook bij bent op Goed Genoeg…
RP

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld (k), Johan Kulhan, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, Milan Hoek, Raily Ignacio, Yordi Teijsse, Melvin Grootfaam (87. Djuric Ascencion), Gevero Markiet (42. Dalian Maatsen), Fouad Belarbi (60. Nick van der Velden), Jonathan Richard

Voor de samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ona AFC Fotoalbum of klik hier
Foto's zijn van Pro Shots