VERSLAG: Spakenburg - AFC 0 - 2

Spakenburg – AFC 0-2

Op deze zonovergoten dag, en vroeg in het seizoen, direct de kraker tegen de blauwen uit Spakenburg.
Sportpark De Westmaat ligt naast het IJsselmeer en het kan er flink koud zijn, maar daar was vandaag geen sprake van.
En wanneer de blauwen thuis spelen, dan spelen de rooien uit. Vandaag dus de rooien uit Amsterdam op bezoek en we gingen er eens goed voor staan.

Al direct aan het begin van de boeiende wedstrijd, na een schitterende aanval een levensgrote kans voor Noa Benninga, maar hij vond de keeper op zijn pad. Iets waar Spakenburg de rest van de wedstrijd een abonnement op nam.
Mooie combinaties en prima kansen die strandden op onze uitblinkende Gijs van Zetten. Het verhaal gaat namelijk over de kansen die Spakenburg niet kon verzilveren en de doelpogingen van AFC die er vandaag wel in vlogen. Mama Mia wat een doelpunten hebben we vandaag gezien.

Allereerst de 0-1 van Oussama Siali. Een diagonale voorzet nam hij op z’n borst en vervolgens een halve volley in de verre hoek. Het is onmogelijk om de schoonheid van dit doelpunt exact te beschrijven. Kijk vooral naar de samenvatting bij Betnation of op onze AFC website.

Met een voorsprong in de tas de rust in en daarna afwachten of we de sterk spelende tegenstander konden weerhouden van een gelijkmaker die zij eigenlijk wel verdienden. Maar vandaag was het dus rood uit Amsterdam wat de klok sloeg. En dan vooral qua doelpunten want qua veldspel was Spakenburg zeker niet de mindere.

Wie anders dan Matthijs Jesse ging er op snelheid vandoor, zo rond de 60e minuut, en zag in eerste instantie een verdediger voor zich die hij met een pirouette van zich afschudde en de bal in de verre hoek plaatste. Een wonderschoon doelpunt.

Deze wedstrijd was echt de pot van de goals die Spakenburg vergat te maken maar waar AFC zich juist van haar beste kant liet zien. Een heerlijke pot voetbal met 2 teams die wilden voetballen en dat is een compliment waard, zeker ook naar onze vrienden uit Spakenburg!

Het team van Benno Nihom ligt op koers.
De doelpunten waren vandaag van een pure schoonheid. Keeper Gijs hield de ploeg op de been en de AFC supporters achter de goal vonden de jeugdige invallers Julian van der Greft en Milan Eliaser goed invallen.

Opstelling AFCGijs van Zetten, Gladwin Curiel, Cody Claver, Gevero Markiet, Tim Linthorst, Djuric Ascension (81’Julian van der Greft)), Noa Benninga (70′ Milan Eliasar), © Milan Hoek,, Darren Maatsen (81’ Nigel Hasselbaink), Oussama Siali (’70 Raily Ignacio), Matthijs Jesse (61′.Dalian Maatsen),

Bob Duis 

Voor de TV – samenvatting met 2 wonderschone goals zie ons AFC TV of klik hier

Op AFC-TV tevens interviews met Matthijs Jesse en Benno Nihom