SIXES Nieuwjaarstoernooi 2016

Sixes 2016
Op vrijdag 1 januari 2016 was het weer tijd voor de jaarlijkse ‘Sixes’. Het zes tegen zes voetbaltoernooi op AFC dat al sinds de jaren ’50 (toen nog aan de Zuidelijke Wandelweg) traditiegetrouw op Nieuwjaarsdag wordt gespeeld.
In al die jaren zijn er heel wat edities geweest waarin de aanwezige gladiatoren zich niet alleen moesten verzetten tegen de kater van de avond ervoor, maar ook tegen de weersomstandigheden.  Vrieskou of sneeuw – soms een combinatie van beide – teisterden regelmatig de eerste ochtend van het nieuwe jaar. Vrijdag was daar niet veel van te merken want het was uitzonderlijk mooi voetbalweer; geen mutsen, handschoenen en thermo-ondergoed, maar korte broeken en t-shirts.
Een mooie opkomst van ruim 60 spelers en supporters zorgen voor een gezellige sfeer en vrolijke begroetingen waarin iedereen elkaar het beste voor 2016 wenste. De loting werd verricht door de organisatie, bestuurslid seniorenvoetbal Lou Hekster, B-commissie secretaris Max Flam en wedstrijdtafel-gastheer Jan Wortel. Zoals altijd stond de loting in het teken van een actueel thema. Dit jaar weer een humorvol idee met een nodige dosis zelfspot;  de teams droegen de namen van de landen die zich ook niet hebben geplaatst voor het EK in Frankrijk: Nederland, Gibraltar, San Marino, Andorra, Azerbeidzjan en de Faeröer Eilanden. Een mooie kans voor de spelers om nog een aantal interlands achter hun naam te schrijven.
De loting leverde mooie en interessante teams op en de wedstrijden konden beginnen.
De heerlijke voetbalmiddag zorgde voor schitterende goals, fraaie reddingen, prachtige schijnbewegingen (bedoeld of onbedoeld) en heerlijke blunders. De Sixes 2016 valt het best als volgt samen te vatten:

Beste Keeper
De ultieme save van Dennis Schröder, de katachtige reflexen (met de voeten) van Dennis Bijlsma en de subtiele reddingen van Wiebe Westerhof mogen niet onvermeld blijven. Maar Dick Rijna van de Veteranen 3 ging uiteindelijk met deze terechte verkiezing aan de haal.

Mooi om te zien
De deelname van AFC 1 trainer Bart Logchies, het spel van de onverwoestbare en vaste Sixes deelnemer Maurice Koster, de talentvolle Maxim Gullit (van wie zou die jongen dat hebben) , 3 Bijlsma’s in 1 team en de ijzersterke rushes van B Junioren speler Michael Mol.  Extra leuk was de deelname en toernooiwinst van oud AFC 1 speler Jos Kemna. Met soevereine balbeheersing hield hij zich knap staande tussen het aanstormende talent.

Beste speler
Lang leek dit een keuze tussen Wessel Westerhof en Kay Bottse te worden maar uiteindelijk werd gekozen voor Joost van Dolen uit de veteranen, die met zijn sterke spel deed denken aan Jaap Stam in zijn beste jaren.

Mooiste goal
Voor de organisatie een erg lastige keuze: de streep van Guy Bijlsma, de aanval over zes schijven met Emiel Neter in de hoofdrol of toch de lob van Daniel Schröder ? Uiteindelijk werd gekozen voor de goal van Sebo Woldringh, met name door het curieuze kluts-karakter.

De Winnaars
De mannen van Gibraltar waren de terechte kampioenen. Hun dynamische en technische spel was een lust voor het oog en uiteindelijk wonnen daardoor Benno Honsdrecht, Wilan Westerhof, Dennis Schröder, Jos Kemna, Wessel Westerhof, Emiel Neter en Michael Mol de eeuwige roem van de Sixes 2016.

Al met al weer een geslaagde editie van deze ontzettend leuke AFC traditie. Dank aan Lou en Max voor de organisatie en aan Frans Ris en Joop Kenter voor de appelflappen, oliebollen en de warme chocomel met slagroom. En natuurlijk applaus voor de deelnemers die zich gisteren allen van hun beste kant lieten zien. Alvast een aanrader voor de twijfelaars: Noteer Sixes 1 januari 2017 vast in je agenda. Je bent verzekerd van een topmiddag.

Gelukkig Nieuw Jaar !
Bobby Gehring


Achterste rij vlnr: Peter Brans, Ger Smit, Wilan Westerhof, Wessel Westerhof, Rinus van Leijenhorst, Jan Wortel ,Machiel van der Woude, Simon Rozendaal, Alain Leons, Maxim Gullit, Michael Mol, Wiebe Westerhof, Guido Bouw, David Bijlsma, Guy Bijlsma, Dillon Bijlsma, Dean van Zwieten, Jos Kemna, Max Flam, Emiel Neter, Benjamin Pinto, Hans de Wit, Benno Honsdrecht, David Westerhof, Cocky van Duivenbode
Middelste rij vlnr: Hans Honsdrecht, Henk van der Jagt, Maxim Lassally, Joey van Leijenhorst, Kay Bottse, Fred ten Nijenhuis, Sebo Woldringh, Dennis Bijlsma, Jeroen Brussee, Bart Logchies, Danie Bijlsma, Laurens Bianchi, Sam Honsdrecht, Karel Kuijvenhoven, Juriaan Harm, Jacques van der Glas
Voorste rij vlnr: Lou Hekster, Bobby Gehring, Roy van Dijk, Nikki Honsdrecht, Marcel Koster, Daniel Schröder, Dennis Schröder, Nicky Marinus, Ron Marinus, Hans Pront, Maurice Koster, Dick Rijna, Daniello Cohen, Anton Fasel, Ad Westerhof, Joost van Dolen.


Het winnende team Gibraltar: Vlnr : Wilan Westerhof, Michael Mol, Benno Honsdrecht met zijn dochter Nikki, Emiel Neter, Dennis Schröder en Wessel Westerhof. Jos Kemna ontbreekt op de foto.

Alle teams: