Sinterklaas bij AFC


Het jaarlijkse Pepernotentoernooi was een goed half uur bezig toen de velden plotseling werden overstroomd door zwarte Pietjes. Lang had AFC in spanning gezeten of de delegatie uit Spanje langs zou komen maar ze waren er toch weer! De Pietjes liepen deze woensdag in de stromende regen met pepernoten en schuim te strooien, onderwijl panna’s en poortjes uitdelend aan de allerkleinste AFC-ers.

Zo veel pieten op “Goed Genoeg”, dan moet de goedheiligman haast wel in de buurt zijn. Alle voetballertjes gingen snel naar het clubhuis om onder leiding van Kees op zijn keyboard de mooiste Sinterklaasliedjes te zingen. Zou hij echt onze club met een bezoek vereren?

Ja hoor! Op de tonen van “Sinterklaasje kom maar binnen” zagen we de Sint naar binnen schuifelen. Wat een vakman is die Klaas toch: binnen het uur wist hij alle kinderen even persoonlijk toe te spreken en hij had ook nog voor iedereen iets lekkers meegenomen.

Bij het vertrek van de Sint bleek dat er alleen maar lieve kinderen waren dit jaar bij AFC, want niemand uit onze onderbouw hoefde mee in de zak naar Spanje. We blijven dus nog even van Nederlandse inbreng in de Primera Division verstokt: hoe dachten jullie anders dat Barcelona destijds aan de 12 jarige Messi is gekomen?

Foto's: Marije Soetendorp