Segun Owobowale naar AFC


Foto's: AFC Amsterdam & ©Headsprung

AFC is verheugd te kunnen melden dat Segun Owobowale komend seizoen de selectie van AFC komt versterken. Segun is afkomstig van tweededivisionist Noordwijk.

"Ik ben begonnen met voetballen bij vv Foreholte, de oude club van Edwin van der Sar. Op 12 jarige leeftijd ging ik naar de jeugdopleiding van ADO den Haag. Ik kwam uit voor alle Nederlandse jeugdelftallen en maakte op 17 jarige leeftijd mijn debuut in de Eredivisie voor ADO in de wedstrijd tegen Cambuur". 


Foto's: AFC Amsterdam & ©Headsprung

In 2016 verliet Segun Den Haag voor een avontuur bij NEC maar daar raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Na een revalidatieperiode werd het tijd om verder te kijken dan alleen de voetbalwereld en wilde Segun zich ook focussen op een maatschappelijke carrière. Hij ging terug naar school en spelen voor vv Noordwijk in de Tweede Divisie. 


Foto's: AFC Amsterdam & ©Headsprung

"Als AFC interesse toont dan is dat een groot compliment voor je prestaties. Ik vind het mooi om uit te komen voor de Kampioen van de Tweede Divisie (van 2018-2019). En ik kom weer samen te spelen met een van mijn beste vrienden: Cody Claver. Dat was voor mij een belangrijke reden. De overstap naar AFC is voor mij de juiste".

AFC wenst Segun veel succes in het rood en zwart!

Foto's: AFC Amsterdam & © Headsprung