ROC Amsterdam en AFC sluiten samenwerkingsovereenkomst

Het ROC van Amsterdam en de Amsterdamsche Football Club (AFC) hebben op woensdag 3 december een samenwerkingscontract ondertekend. Hierin beloven zij intensief samen te gaan werken waardoor een contextrijke leeromgeving voor studenten wordt gecreëerd.

Studenten Sport & Bewegen Amsterdam (MBO College Zuid) die de Voetbal specialisatie volgen, krijgen in het vervolg hun lessen op de sportvelden van AFC. Met het volgen van deze specialisatie worden de studenten opgeleid tot Junior Pupillen Trainer of Trainer/Coach. De opleiding mag van de faciliteiten van AFC gebruikmaken om zowel de theorie- als praktijklessen uit te voeren. Zo leren de studenten in een contextrijke leeromgeving en kunnen ze voldoende praktijkervaring opdoen.
Minimaal 15 stageplaatsen.

Ook wordt in de overeenkomst overeengekomen dat AFC minimaal 15 BPV-plaatsen (stageplaatsen) beschikbaar stelt voor studenten van de opleiding. Hierbij vindt uiteraard professionele ondersteuning plaats vanuit AFC. Tijdens de stage leren de studenten lesgeven aan pupillen van AFC en ondersteunen ze bij verschillende evenementen van de club.