Rijnsburgse Boys - AFC Voorbeschouwing

AFC GAAT IN RIJNSBURG VOOR SUCCESVOLLE INHAALSLAG

Zaterdag aanstaande gaat de 43 kilometer lange reis naar Rijnsburg in de bollenstreek.  Rijnsburg maakt onderdeel uit van de gemeente Katwijk, waar voetbal met  VV Katwijk , Rijnsburgse Boys, Quick Boys, FC Rijnvogels en Valken ’68 een centrale plaats inneemt. De onderlinge concurrentie leidt tot aansprekende resultaten. Kampioenschappen kunnen regelmatig in het vissersdorp worden gevierd. De laatste jaren is VV Katwijk de meest succesvolle vereniging, maar ook onze tegenstander van aanstaande zaterdag heeft heel wat titels op zijn naam. Rijnsburgse Boys behaalde o.a. in 2006, 2007 en 2009 het afdelingskampioenschap. RBB speelde vorig seizoen in de Derde Divisie en wist zich na bloedstollende duels met SV Spakenburg in de nacompetitie te plaatsten voor de Tweede Divisie. Niet zo heel verrassend, want de Uien beschikten vorig  seizoen over een uitstekende selectie, halverwege nog aangevuld met spits Giovally Serbony die de overkwam van VVSB. Dit seizoen kan trainer Pieter Mulders, die we nog kennen van Kon. HFC, ook beschikken over Maikey Parami, die eerder in de KNVB-beker uitblonk bij VVSB, Jason Halman (Zeeburgia), Cagri Kodalek (Telstar) én Carlos Opoku, jarenlang de boomlange vedette van Kon. HFC.

Hoe heeft Rijnsburgse Boys het toch nog toe gedaan in de Tweede Divisie? De start was zeker niet geweldig. Weliswaar werd de eerste wedstrijd thuis van Barendrecht met 3-2 gewonnen, maar na zes wedstrijden was aan die drie punten nog maar één punt toegevoegd na een o-o gelijkspel thuis tegen IJsselmeervogels. Na deze magere reeks volgden drie zeges. Jong Sparta werd op Sportpark Middelmors met 3-1 geklopt, waarna in Hardenberg met 2-3 gewonnen werd van HHC en in Werkendam met 1-2 van Kozakken Boys. Een knappe prestatie. Afgelopen zaterdag  kwam een eind aan deze reeks. De Dijk bleek in Rijnsburg te sterk, na een zeer spannende wedstrijd. RBB maakte een 0-2 achterstand in de eerste helft nog goed na een penalty van Carlos Opoku en een doelpunt van spits Jeffrey van Jongeneelen pal voor rust.  In de tweede helft waren de twee doelpunten van De Dijk te veel van het goede. 2-4 verlies derhalve voor de Uien, een toch wel verassende nederlaag. Al met al staat Rijnsburgse Boys na tien wedstrijden op een elfde plaats met dertien punten. Mocht de inhaalwedstrijd van AFC gewonnen worden dan schuift de ploeg door na een met Excelsior Maassluis gedeelde zevende plaats en dat zou voor een debutant natuurlijk een uitstekende tussenstand  zijn.  RBB maakte dit seizoen tot nog toe 17 goals en kreeg er  22 tegen, waaronder vijf uit in de derby tegen Katwijk. Rechtermiddenvelder Joël Tillema maakte maar liefst 9 van de 17 doelpunten. Jongeneelen, Opoku en Wesley Goeman ieder twee.

AFC staat na tien wedstrijden zeventiende en dat zal, ook al wordt de inhaalwestrijd op Sportpark Middelmors gewonnen, ook na aanstaande zaterdag zo blijven. Maar de concurrentie staat met nog 24 wedstrijden te gaan zeker niet op een onoverbrugbare afstand. Het wachten is op een tussensprint met een aantal zeges op rij. Na de knappe 0-1 zege op IJsselmeervogels  was hierop de hoop gevestigd, maar dat mocht in de afgelopen weken helaas niet zo zijn. The Reds verloren op Sportpark Goed Genoeg onder het nieuwe bewind van trainer André Wetzel de laatste twee wedstrijden. Tegen FC Lienden werd het 0-1, tegen koploper VV Katwijk 2-3. In beide wedstrijden waren er voor AFC kansen op een beter resultaat, maar het zit dit seizoen bepaald niet mee. Anderzijds kunnen we ook de hand in eigen boezem steken, want er worden veel te veel kansen gemist. Zeker in de wedstrijd tegen FC Lienden lieten onze jongens verschillende grote mogelijkheden aan zich voorbij gaan. De teller staat nu in totaal op zeven doelpunten en dat is na tien wedstrijden wel erg mager. Hopelijk vliegen de ballen er op Sportpark Middelmors wel in bij de Rijnsburgse keeper Richard van Nieuwkoop en kunnen we na elf wedstrijden onze derde overwinning noteren.  Succes!

MvdW