Rijnsburgse Boys - AFC met verslag

Zaterdag 26 oktober 2019: 15.30 u.
De eerste minuten gebeurt er weinig op deze zachte zaterdagmiddag in Rijnsburg.
In de 8e minuut de eerste grote kans voor AFC via Raily uit een goede lage voorzet van Nick van der Velden vanaf links. Helaas gaat zijn inzet via een verdediger naast de 1e paal.
16e minuut: 1-0, Joel Tillema . Deze aanvaller komt op de rand 16 meter helemaal vrij en liet Patrick Zonneveld na een korte dribbel met een contra geschoten lage bal kansloos.
Deze rechtsbuiten was trouwens al 2 a 3x gevaarlijk geweest op de rechtervleugel en had zijn visitekaartje al afgegeven.
22e minuut: slordige terugspeelbal van Jonathan Richard, spits van RBB komt ertussen en het loopt gelukkig voor AFC net goed af.
AFC speelt slordig en niet fanatiek genoeg in eerste 25 minuten wat resulteert in een aantal kansen van RBB.
Al met al een 1e helft met weinig beweging bij AFC en werd er uiteindelijk te veel de lange bal gehanteerd.
De laatste minuten voor rust een iets meer aandringend AFC waaruit een diepe bal nog bij Nick beland die zelf had kunnen schieten maar ervoor koos de bal terug te trekken, deze actie werd helaas nipt tot corner verwerkt door de verdediging van RBB.
Rust aldus: 1-0.

Was er voor rust al een vermeende handsbal van een RBB verdediger, na 1 minuut in de 2e helft weer een voorzet tegen de elleboog van een RBB verdediger en dit keer ging de bal dan nu wel terecht op de stip.
Een uitgelezen kans om direct na de thee weer op gelijke hoogte te komen… Kenny Teijsse schiet de bal echter te zacht en onzorgvuldig links laag naast de goal …. Hoe anders was de wedstrijd verlopen als de gelijkmaker in de 46e minuut wel was gevallen …
“Als” telt echter niet in het voetbal.

Een in de beginfase van de 2e helft met meer elan en beweging beter spelend AFC krijgt in de 57e minuut, volstrekt tegen de verhouding in, de deksel op de neus bij een diepe bal van RBB. Jonathan verslikt (of verstapt) zich, de bal schiet door en de spits van RBB weet wel raad met deze mogelijkheid: 2-0 !
Direct de wissel bij AFC: Nick eruit Melvin Grootfaam erin. Gevolgd door in de 75e minuut de aanvallende wissel: Thomas van den Houten eruit en Cody Klaver erin.
76e minuut weer een grote kans voor AFC, Yordi kan bij de 2e paal van 5 meter inschieten, zijn inzet wordt helaas op de lijn gekeerd.
Nog een wissel bij AFC: Jonathan eruit en Djuric Ascencion erin. Alles of niets.
AFC blijft aandringen. Melvin heeft enkele goede acties en voorzetten, helaas valt de bal iedere keer net niet lekker. Het zit niet mee vandaag in de eindfase.
Eindstand: 2-0 voor de thuisploeg.

Volgende week zaterdag op Goed Genoeg tegen Excelsior Maassluis.
Tot dan!
RP

Opstelling AFC : Patrick Zonneveld, Johan Kulhan, Gevero Markiet, Jonathan Richard (77. Djuric Ascencion), Thomas van den Houten (76. Cody Claver), Milan Hoek, Kenny Teijsse, Nick van der Velden (57. Melvin Grootfaam), Fouad Belarbi (), Raily Ignacio en Yordi Teijsse.

Voor de samenvatting en interviews zie AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier