Riddergolf


Maandag 28 augustus jl vond het feestje voor de golfende Ridders van A.F.C. plaats bij de Amsterdamsche Golf Club.

In de hele grote voetbal club A.F.C. (2200 leden) zijn er ca. 80 leden die meer dan 50 jaar lid van die mooie club zijn. Het oudste lid in clubjaren heeft zelfs al 83 seizoenen meegemaakt!  Naast het feit dat deze groep een maal per jaar bijeenkomt voor de befaamde Ridderlunch werd in 2014 vastgesteld dat er nog genoeg actieve golfers zijn om een wedstrijd te organiseren. Zo’n 28 spelende golfers telt de groep van wie er op 28 augustus een 17 bijeenkwamen op de Amsterdamse Golf Club om te strijden om de door Herman Fritzsche aangeboden Ridderbokaal.
Ridder Ab Landman was gastheer op de baan terwijl Voorzitter Ad Westerhof als eregast de eerste 9 holes meespeelde.

De jongste Ridder Henny Kottmann zit zo rond de AOW leeftijd, maar de oudste golfende Ridder was niemand minder dan oud AFC aanvoerder en ex Vice Voorzitter van de club Cees Bouwens, 91 jaar jong  en still going strong.
Voorts nog wat mannen rond de 80 en 70 minners en plussers.
Zowel de baan als het weer waren net als vorig jaar schitterend.
Wij hadden veel plezier en toen tegen 17.30 uur een ieder terug was  en het terras gevuld was met al deze sportieve jonge ouderlingen, werden de verhalen over vroeger steeds sterker onder het genot van een gekoelde Korenwijn, Bier en vooral Rose.
Winnaar van de dag werd Tim Timmerman  met Willem Vos en rookie Henny Kottmann resp. 2 en 3.
De leiding was sterk, maar ook soepel en in vertrouwde handen van Frank Reddering, Edwin Geluk en gastheer Ab Landman
Onder het motto “al word ik oud, mijn geest blijft fit – omdat ik A.F.C. bezit “ kijken wij nu al uit naar volgend jaar.