Raily Ignacio verlaat AFC

Clubicoon en publiekslieveling Raily Ignacio (36) verlaat AFC en stapt per direct over naar competitiegenoot Kozakken Boys. In goed overleg tussen speler en club is besloten om zijn nog tot 30 juni 2024 lopende contract per direct te ontbinden, om hem zo de mogelijkheid te bieden deze tussentijdse overstap te maken.

Exact 6 jaar geleden, in januari 2018, bewandelde Raily de omgekeerde route van Werkendam naar Amsterdam en met recht kan worden gesteld dat het huwelijk tussen Raily en AFC zeer gelukkig is geweest! Raily speelde maar liefst 160 wedstrijden in het rood-zwart en scoorde daarin het ongekende aantal van 99 doelpunten.

Met deze prachtige statistieken heeft Raily zijn waarde voor AFC meer dan bewezen de afgelopen jaren en is hij terecht uitgegroeid tot een absolute publiekslieveling en een van de grotere spelers die ons Eerste Elftal gekend heeft.

In zijn debuut seizoen (2017/2018), wist AFC zich mede door de komst van Raily te handhaven in de Tweede Divisie, om vervolgens in het seizoen daarna (2018/2019), kampioen te worden! Raily was dat seizoen goed voor maar liefst 27 goals, waaronder een onvervalste hattrick in de met 5-0 gewonnen kampioenwedstrijd tegen Scheveningen op 5 mei 2019. Ook in de seizoenen daarna bleef Raily aan de lopende band scoren en wist hij met zijn ploeg het kunststukje van 2019 nog één keer bijna te herhalen.

Vorig seizoen (2022/2023) had Raily met 10 goals en 8 assists wederom een groot aandeel in de ploeg die tot op de laatste speeldag meedeed voor het kampioenschap, maar uiteindelijk haar meerdere moest erkennen in Katwijk. Dit seizoen stokte de teller, mede door blessureleed, op 4 goals en weten we nu dat Raily zijn laatste AFC goal maakte op 28 oktober 2023 in de met 1-1 gelijk gespeelde uitwedstrijd tegen (zijn oude club) Rijnsburgse Boys.

Nu in onderling overleg en goede harmonie tussen beide partijen is besloten om zijn contract te ontbinden, keert Raily dus weer terug bij Kozakken Boys en komt er een einde aan het voetbalhuwelijk tussen Raily en AFC.

Via deze weg willen wij Raily namens de gehele AFC hartelijk bedanken voor zijn inzet, zijn passie, zijn vele mooie goals en zijn altijd aanwezige glimlach die vele AFC’ers heel veel plezier heeft bezorgd. Wij wensen Raily alle succes toe bij zijn nieuwe club en hopen hem nog heel vaak op ons mooie Sportpark Goed Genoeg te mogen begroeten. Uiteraard zal AFC op een later moment nog op een gepaste manier afscheid nemen van Raily, waarmee ook Raily de gelegenheid krijgt om afscheid te nemen van AFC.

Jair Koekoek

Technische Commissie AFC