Quick Boys - AFC met voorbeschouwing

AFC wacht zware kluif in Katwijk

Zaterdag aanstaande speelt AFC voor het eerst in competitieverband tegen Quick Boys uit Katwijk. De promovendus in de Tweede Divisie heeft na een weifelende start een sterke reeks neergezet met drie overwinningen op rij.  
Van TEC, IJsselmeervogels en ASWH werd gewonnen waarbij met name de winst op IJsselmeervogels spectaculair was. Vorige week wonnen de Boys in de dying seconds van de game door een doelpunt van Ivailo Staal. Ook de week ervoor werd in de laatste minuut de winst behaald. Het is dus oppassen voor de Reds aan het eind van de wedstrijd als het nog gelijk is.
Onze mannen kunnen er trouwens ook wat van. In de allerlaatste actie van de wedstrijd won AFC afgelopen zondag in een zinderende slotfase. Robbert Schilder tekende voor een superassist die door de Jong Sparta defensie achter de eigen keeper werd gekopt. Soms zit het inderdaad wel heel erg mee. Daarmee hebben de teams dus allebei recente ervaring opgedaan.

De doelstelling van de Blauw-Witten is handhaving, zo vertelde trainer Edwin Grunholz al aan het begin van de competitie. Met slechts 16 doelpunten tegen heeft Quick Boys de verdediging aardig voor elkaar. Daarmee staan zij in de top van onze competitie. Anders is het met de productie in de voorhoede die met 13 goals wat achterblijft. Ter vergelijking: AFC scoorde 28 keer en kreeg 21 goals tegen met een wedstrijd meer gespeeld. In wedstrijdpunten staat ons vlaggenschip met 24 punten tegenover 14 dus 10 punten voor maar wel met een wedstrijd meer en omdat “iedereen van iedereen kan winnen“ kan het zeker een spannende strijd worden!

Voor Milan Hoek en Jordy Teijsse is het een weerzien met de club en de supporters waar zij in een recent verleden speelden. Onze huidige aanvoerder en onze topscorer zijn daardoor natuurlijk extra gemotiveerd. Met de opsteker tegen Jong Sparta en het bereiken van de tweede plaats is AFC er alles aan gelegen om de positieve serie een mooi vervolg te geven.
Op de andere velden vinden ook een aantal topontmoetingen plaats met wellicht verrassende uitslagen, waardoor de ranglijst nog flink kan wijzigen. Eerst en vooral een goed resultaat voor onze Reds en dan kijken we wel verder.
Onze trainer Uli Landvreugd kan beschikken over een nagenoeg geheel fitte selectie waar de motivatie en focus ruimschoots in orde is.

De wedstrijd op Nieuw Zuid in Katwijk, die om half vier begint, staat onder leiding van S van der Eijk geassisteerd door S Nanninga en L de Koning waarbij W Kuintjes de vierde official is.

Jonkheer Adrien van Rossum de Goalin jr.