Quick Boys - AFC met verslag

Jarenlang heeft uw scribent gewacht op dit affiche. Quick Boys en AFC tegen elkaar op het schitterende veld in Katwijk. En dan niet vriendschappelijk maar voor het “echie”op het hoogste amateurniveau van Nederland.
Bij het betreden van het complex valt direct op dat het veld wat lager ligt. Daardoor lijkt het net een stadion. Met lekker veel publiek op de Dirk Kuijt tribune start ons team voortvarend. We spelen de bal goed rond en QB zakt in en wacht op een foutje.
Dat foutje komt maar niet van de spelers maar van de man in het zwart. De leidsman van vanmiddag geeft kort achter elkaar iets te makkelijk een vrije trap aan QB en een penalty aan AFC. Tom Bekooy schiet het cadeautje prachtig in de bovenhoek en de veel te makkelijk toegekende strafschop wordt door AFC captain Milan Hoek a la Panenka verzilverd. De 1-1 staat op het bord en tot aan de rust is AFC de bovenliggende partij.

Alles dat in de 2e helft gebeurt wil ik het liefste snel vergeten. Van beide kanten veel verkeerde keuzes en daarbij hielpen het zware veld en het kunstlicht niet erg.
De wedstrijd gaat uit als een nachtkaars en de eindstand geeft de verhoudingen goed weer.
Volgende week ontvangen wij Kozakken Boys op sportpark Goed Genoeg. Laten we hopen op het AFC van de eerste helft maar dan de gehele wedstrijd.
Bob Duis

Opstelling AFC: Partick Zonneveld, Johan Kulhan, Gevero Markiet (11. Jonathan Richard), Robbert Schilder, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, ©Milan Hoek, Yordi Teijsse, Fouad Belarbi (Djuric Ascencion), Raily Ignacio en Melvin Grootfaam
 

Voor de samenvatting en interviews zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's (Pro Shots) zie ons AFC Fotoalbum of klik hier