Quick Boys - AFC met verslag en TV samenvatting

 Quick Boys – AFC 0-0

“Wat een affiche” 

AFC speelde decennia lang louter op zondag terwijl Quick Boys een icoon is van het zaterdag voetbal.
Met de komst van de Tweede Divisie spelen we tegenwoordig tegen elkaar, al duurde het jammer genoeg enkele jaren voordat de mooie club uit Katwijk Zuid kon aanhaken.
We kennen allemaal het mooie veld van het Nederlands elftal en zodra je bij QB alléén al binnenkomt voor een broodje of een biertje aan de bar dan voel je wat een “grote" vereniging dit is.

Onze jongens begonnen in de rode shirts met witte broeken met goede zin aan de wedstrijd maar al snel bleek dat veel spelers nog niet op hun oude niveau zitten.
En laten we eerlijk zijn, het valt ook niet mee om ruim een jaar lang nauwelijks te mogen voetballen en dan opeens weer volle bak te moeten. 

Over de wedstrijd valt jammer genoeg niet veel moois te vertellen. In ieder geval geen doelpunten. Het veld lag er goed bij en de ploegen streden voor iedere meter.
QB heeft een sterk team met enkele voor ons bekende spelers. Tommy Bekooy deed ons vaker dan ons lief is de das om bij VVSB en wat te denken van Dalian’s broer Darren Maatsen die overkwam van RKC.

Bij AFC stonden de bekende spelers wederom in de basis. Dus geen Matthijs Jesse, Derre Kwee en Splinter de Mooi vanaf het startsein maar we weten allemaal dat een sterke bank mede bepaalt hoe ver we kunnen komen.

Gedurende de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide speelden compact en met weinig druk naar voren keken de teams een beetje de kat uit de boom.
QB was zo nu en dan gevaarlijk voor de goal van Patrick Zonneveld en Dalian moest af en toe “op de brommer” om erger te voorkomen. Tot aan de rust een redelijk gelijk opgaande strijd.

Na een kwartier in de tweede helft besloot de technische staf een aantal spelers te wisselen.
Met o.a. Matthijs en Splinter waren we dichtbij een doelpunt maar m.n. de man met de haarband had vandaag geen geluk.
Splinter kwam a la Davy Klaassen tot twee keer aan toe dicht bij de goal maar steeds werd de bal geblokt. In ieder geval klopt het voormalig top talent van Feyenoord aan de deur van de basis elf.

AFC worstelt met de vorm en je voelt dat er ruim voldoende kwaliteit aanwezig is. Echter de ziekenboeg is vol met o.a. Joel Tillema, Robert Schilder en Gevero Markiet.
In de ploeg haalde Dalian Maatsen een behoorlijk niveau en onze keeper liep met een clean sheet van het veld en eerlijk is eerlijk meer zat er vandaag eigenlijk niet in.
Laten we niet vergeten dat QB een doelpunt maakte dat misschien zelfs onterecht werd afgekeurd dus laten we het punt uit Katwijk dan maar koesteren.

Volgende week TEC thuis en dat is direct een kans om aan te haken want de ploeg uit Tiel staat bovenaan na winst op Excelsior dus we kunnen onze borst natmaken.

Bob Duis 

Opstelling AFCPatrick Zonneveld, Milan Hoek (C), Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Guus van Weerdenburg , Kenny Teijsse (Cody Claver 65"), Koen Wesdorp, Thomas Verhaar ((Segun Owobowale 75’),, Oussama Sialli  (Splinter de Mooij 59"), Raily Ignacio en Malvin Grootfaam (Matthijs Jesse 65’).

Voor de TV samenvatting klik hier

Foto: zie ons AFC Fotoalbum of klik hier