Quick Boys - AFC 0 - 1 met verslag

AFC wint derde oefenwedstrijd van Quick Boys

Door Hennie van de Weerd

Een ruime week geleden begon voor AFC de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Twee keer werd er gelijk gespeeld tegen een BVO-tegenstander. Eerst werd Almere City FC afgetroefd met een gelijkspel 2-2. Afgelopen dinsdag werd met dezelfde cijfers het grote Ajax in bedwang gehouden op sportpark Goed Genoeg. En dat was een prestatie van formaat. Afgelopen zaterdag won de formatie van Ton du Chatinier met 0-1 van de kersverse derde divisionist Quick Boys onder toeziend oog van veel publiek.

Zaterdag stonden de spelers van AFC weer met beide benen op de grond na het succes tegen Ajax. Vandaag stond de derde oefenpartij op het menu tegen de kersverse derdedivisionist Quick Boys. De ploeg van coach Jan Zoutman die ook net anderhalve week bezig is, is ook alles nog vers. De eerste oefenpartij tegen Jong Zeeland werd met 5-2 verloren. Ook is de club nog bezig met het aantrekken van een spits. Het was ook de bedoeling dat 26-jarige spits Cody Ruberto, een spits van Canadees-Italiaanse afkomst, de tweede helft zou spelen bij de blauwwitten. Maar door een blessure kwam het daar niet van.

Ton du Chatinier kwam ook zijn oude collega Jan Zoutman weer tegen. Zoutman: “Ja (lachend) wij kennen elkaar al een tijdje. Wij hebben met elkaar kennis gemaakt toen ik als jongere trainer stageliep bij de A1 van FC Utrecht. Karel Bonsink was de hoofdtrainer. Ton deed de B-junioren. We zaten eenmaal in de week bij elkaar in de kleedkamer. Dat was onze eerste kennismaking. We hebben elkaar beter leren kennen in de periode van Argon waar ik de A1 deed en Ton het eerste. Mooie en prettige tijd gehad met Ton want het klikte goed tussen ons. We hebben zelfs nog stagegelopen bij elkaar. Ik bij Argon onder Ton, en Ton bij mij bij HFC Haarlem toen hij met zijn cursus coach betaald voetbal diploma bezig was. Hij heeft het daarna afgemaakt bij Spakenburg. En dan kom ik Ton weer hiertegen en dat is dan mooi dat ik hem hier tref”.  

Bij AFC ontbrak wederom Daan Sutorius vanwege een lichte kuitblessure. Maandag hervat hij weer de training. Beide coaches hadden dezelfde opzet als de voorgaande wedstrijd. Iedereen kwam aan spelen toe. De wedstrijd was niet hoogstaand maar over kansen hadden beide ploegen niet te klagen. Door goed keeperswerk van beide doelmannen, zowel bij AFC als Quick Boys, bleef de stand lang in evenwicht. Quick Boys had ook nog pech met een bal tegen de paal.
Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen maar Tim Wulffraat dacht daar anders over. Uit een perfecte pas van Tom van den Brink schoof Wulffraat zeven minuten voor tijd de 0-1 binnen. De spits is bezig weer ijzersterk terug te komen na langdurig blessureleed. Ook tegen Almere City scoorde de aanvaller. Dat moet hem veel vertrouwen geven. Hij heeft nog even de tijd om zijn conditie helemaal op peil te brengen. Dat is aan Chatinier wel besteedt want de trainingen zijn pittig ook op het fysieke vlak aldus een aantal spelers. Dat zal nodig zijn ook. Over een paar weken zal zichtbaar gaan worden hoe de ploeg er fysiek, mentaal en qua gretigheid er dan voor staan. Als de competitie aanvangt moet de ploeg er staan. Bij de tegenstanders zal het niet anders zijn.  

Opstelling AFC 1e helft: Patrick Zonneveld (k), Marien Willemsen, Sam Nijpels, Edip Biberoglu, Melvin Grootfaam, Magid Jansen, Glen van Zoolingen, Koen Bosma, Pieter Koopman, Jordi van Gelderen, Johan Kulhan
Opstelling AFC 2e helft: Laszlo Sandor (k), Guido Moelee, Jonathan Jordi van Gelderen, Teun van Zweeden, Richard, Sem Witteveen, Tom van den Brink, Mallqui Cabezas, Danny Goedkoop, Matthijs Jesse, Tim Wulffraat.