Oud AFC-speler Daryl van Mieghem tekent contract bij Excelsior

Excelsior contracteert vleugelspits ´met pure snelheid´

Excelsior heeft haar tweede speler voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Daryl van Mieghem tekende een contract voor twee jaar.

De 24 jarige linkerspits voetbalt sinds dit seizoen voor scTelstar en stond eerder de voorgaande twee seizoenen onder contract bij Heracles Almelo. "Dit is een mooie vervolgstap in mijn carrière", laat de geboren Amsterdammer weten. "Excelsior is een mooie club met ambitie."

"Excelsior speelt in de top van de Jupiler League en gaat voor promotie naar de Eredivisie. De ambities van Excelsior passen bij mij. Ik ben een maand geleden door de club benaderd en heb een gesprek gehad met de trainer en Ferry de Haan. Daar sprak ambitie en vertrouwen uit. Er waren wel wat andere opties, maar na het positieve gesprek heb ik besloten om voor Excelsior te kiezen."

Algemeen directeur Ferry de Haan is blij met de komst van de snelle aanvaller. "Naast de verlengingen van spelers uit de huidige selectie zijn wij bewust op zoek gegaan naar spelers met kwaliteiten die wij te weinig in onze ploeg hebben. Dat is onder meer pure snelheid en scorend vermogen. Daryl heeft bij Telstar bewezen over die kwaliteiten te beschikken."

In 29 wedstrijden scoorde Van Mieghem dit seizoen acht doelpunten in de Jupiler League. Bij Excelsior wil de aanvaller zich verder ontwikkelen. "Een ambitieuze club met een goede trainer. Met Telstar kregen we pas een enorm pak slaag van ze. Excelsior heeft een jonge ploeg die graag wil voetballen. Dat spreekt mij aan."

Zijn uiteindelijke doel is uiteraard terugkeren in de Eredivisie. Dat kan sneller gebeuren dan gedacht, want de Kralingers nemen immers deel aan de Jupiler Play-offs om promotie/degradatie. "Als Excelsior de lijn van de competitie kan doortrekken, denk ik zeker dat ze een goede kans maken. Eerst FC Den Bosch en daarna wellicht RKC Waalwijk. Waarom zou dat niet kunnen? Ik ga de komende weken in elk geval heel hard voor Excelsior duimen."

 

Bron: www.elfvoetbal.nl