Op Super Saturday komt ASWH naar Goed Genoeg.


Voor het eerst in de geschiedenis speelt AFC in competitieverband tegen ASWH, de club uit Hendrik -Ido -Ambacht.
Opgericht in 1929, dus dit jaar nu 90 jaar, promoveerde ASWH als periodekampioen in de Derde Divisie van vorig jaar, na overwinningen op OFC en FC Lienden, naar de hoogste Divisie in het amateurvoetbal. Een spectaculaire prestatie die ruim gevierd werd in Hendrik -I -A.
De club die tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde een loyaliteitsverklaring aan de bezetter te ondertekenen en prompt werd verboden, zag in 1945 opnieuw het levenslicht en begon toen aan een opmars in het zaterdag voetbal met als ultiem resultaat de promotie naar de Tweede Divisie. Onder het motto Altijd Sterker Worden Hendrik Ido Ambacht (ASWH) staat de club met twee winstpartijen en een gelijkspel met 7 punten op een verdienstelijke 13de plaats. Als eens eerder gezegd is de competitie nog lang en doen alle teams nog steeds mee om de prijzen (!).

 En dan ons aller AFC. Vorige week verrasten “The Reds” alle zelfbenoemde kenners met een klinkende overwinning in en tegen Katwijk, de kampioen van het seizoen 2017-2018.
Voor de spelers en staf nauwelijks een verrassing en dat zegt veel over het vertrouwen en de spirit van ons elftal. Met de focus zit het wel goed. Dat de spelers van onze club in de belangstelling staan konden we ook weer lezen in het “Bollenstreek” nieuws.
Journalistiek van een wel heel discutabel niveau. Jammer dat er daar maar wat raak wordt geschreven. Gelukkig kwam er meteen steun van een aantal andere clubs uit die regio, die konden melden dat het zo meestal gaat.
Gelukkig genoot onze club vorige week van de positieve publiciteit rondom “het dopen van de eerste paal” van ons nieuwe clubhuis. Een schitterende manifestatie passend bij de club die in januari aanstaande haar 125 jarig jubileum viert.

Zaterdag is het Super Saturday op ons sportpark.
Met om 12.30 uur AFC JO19-1 tegen Hollandia JO19-1, vervolgens om 14.30 uur treedt het eerste aan tegen ASWH en als sluitstuk om 17.00 uur ons eerste Zaterdagelftal tegen Huizen.
Een programma om van te watertanden en dat met louter AFC-teams!!
Moest je hiervoor in het verleden naar een toernooi of racend op de fiets van het ene naar het andere sportpark, nu gewoon op Goed Genoeg met pizza toe!!

Het wordt druk en dreigt zomaar heel gezellig te worden ……

Jhr. Adrien van Rossum de Gaullin jr.
Na afloop van de laatste wedstrijd (vanaf een uur of 19) zal er een DJ aanwezig zijn en zorgt het bestuur van AFC voor pizza voor alle aanwezigen!
Tot zaterdag! Komt allen!

Het programmablad AFC-Thuis en de wedstrijdbal wordt aangeboden door Kottmann & Co.  

Pupil van de week bij deze wedstrijd is  Aidan Broeders