Onder 21 verliest, zie verslag

In de tweede competitieronde heeft AFC O21 de goede reeks van de afgelopen weken niet kunnen doorzetten. In Rotterdam Zuid werd het 2-1 voor de thuisploeg, Spartaan’20.

In het duel, onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Weeda, liet AFC direct de aanvallende intenties zien. Hoewel het veldspel niet de scherpte en het niveau van de afgelopen wedstrijden had creëerde AFC direct al een paar goede mogelijkheden. Het beeld van het verdere verloop is daarmee gelijk geschetst. Vanuit één van de vele AFC corners wist Spartaan ’20 in de 15e minuut snel de diepte te zoeken. AFC had de restverdediging niet op orde en kwam in een één op één situatie terecht waarin iets teveel ruimte werd weggeven. Daar wist de Spartaan ’20  speler wel raad mee en deze schoot de bal feilloos, van afstand, hard binnen voor de 1-0. In het resterende half uur van de eerste helft bleef AFC druk zetten en dit resulteerde ook weer in diverse mogelijkheden. Met enkele tegenstoten bleef Spartaan ‘20 echter ook gevaarlijk.  Een slechte aanname van de rechtsbuiten van Spartaan ’20 voorkwam een gevaarlijke één op één 1 situatie met de AFC keeper.

Na de rust voerde AFC het tempo en de druk verder op. Al in de 2e minuut resulteerde dit in een enorme kans uit een corner. Helaas werd de bal bij de tweede paal niet binnengelopen. Uit een scrimmage tikte de Spartaan'20  keeper een bal onder uit de hoek en de paal werd een keer geraakt. In de 60e minuut besloot de linker centrale verdediger van Spartaan ’20 middels een lange crossbal vanaf eigen helft weer even voor wat “lucht” te zorgen. De bal werd niet goed getaxeerd door de AFC-verdediging maar wel door de rechter aanvaller van Spartaan ’20 die tot verbazing van alles en iedereen de 2-0 binnen kon schieten.  AFC herpakte zich snel en 5 minuten later werd een één op één met de Spartaan’20 keeper netjes afgerond door de aanvoerder van AFC. Met nog zo’n 30 minuten te spelen bleef AFC vertrouwen houden in een goede afloop.  In de 70e minuut zorgde een goed aangesneden  vrije trap vanaf de zijkant voor gevaar maar de kopbal vanaf de 5 meter lijn spatte hard uiteen op de lat. Ondanks de enorme druk , een heel groot aantal  vrije trappen en corners, de vele mogelijkheden en kansen werd er echter niet meer gescoord. Ook de één op één met de Spartaan ’20 keeper, diep in blessuretijd, resulteerde niet meer in de gelijkmaker.

Het heeft AFC in deze wedstrijd niet meegezeten!  Soms moet je ook een beetje geluk hebben maar alles aan de pech factor toeschrijven is wellicht niet juist. Misschien is voor de wedstrijd van vandaag wel de conclusie dat de kwaliteit er niet helemaal was. Twee keer niet alert genoeg in de verdediging en te weinig raffinement (keuzes aan de bal, bezetting in de 16,  uitvoering spelhervattingen, harde voet waar zachte voet nodig was,….)  in het aanvallende spel breken je op als het geluk je op een dag als deze ook in de steek laat.

De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld op zaterdag 18 september tegen VVV O21. De wedstrijd start om 14:30 uur.