Om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig'

Het voetbal ligt al weer een tijdje stil. Afgelopen dinsdag 31 maart heeft de KNVB besloten dat de competitie van seizoen 2019-2020 niet wordt hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. De komende tijd houden we via de website en diverse social media alle AFC'ers op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. Maar ook over de bouw van ons nieuwe complex. Daarnaast interviewen we diverse AFC'ers, waarbij zij vertellen hoe ze deze bijzondere tijden beleven. Vandaag: Alphons Peters van de Jeugdcomissie.

Beste Alphons, allereerst, hoe gaat het met jou en je familie?
Met ons gaat het allemaal goed. Wij hebben het geluk dat we nog een mooi plekje in Noordwijk hebben, waar we met mooi weer veelal vertoeven. De school op afstand bij mijn jongens gaat de ene dag wat beter dan de andere. Maar dit zal voor velen van ons vast en zeker bekend in de oren klinken.

Er wordt dit seizoen niet meer gevoetbald op de amateurvelden. Is de jeugdcommissie druk in voorbereiding voor het seizoen 2020-2021?
De voorbereiding voor volgend seizoen is inderdaad reeds in gang gezet. Er wordt met name (nu al) door velen hard gewerkt aan de nieuwe teamindelingen van volgend jaar. Het is leuk om te vermelden is dat de nieuwe O21 en O18 uitsluitend uit AFC jongens zal bestaan. Ook bij alle andere teams gaat het de goede kant uit zodat we hopelijk in september allemaal weer met een glimlach op ons gezicht kunnen beginnen. Dat is in deze tijd verreweg het belangrijkste. Ook aan de invulling van de trainers wordt druk gewerkt.

We zien veel filmpjes voorbij komen op social media van AFC jongens en meisjes die thuis trainen. Hoor jij ook veel originele AFC-jeugd verhalen?
Zelf ben ik niet zo van de social media, maar mijn zonen laten me vaak mooie plaatjes zien. Natuurlijk heb ik wel het mooie filmpje van de O10 op de site gezien. Verder hoor ik ook veel dat jongens en meisjes met hun ouders joggen en dat teamgenoten in groepjes van twee met elkaar afspreken om wat te doen. Ik merk overigens in mijn omgeving dat de kinderen zich goed aan alle voorschriften houden.

Kan je misschien wat meer vertellen over de jeugdevenementen voor de komende periode? 
Het Dick van der Klaauw toernooi, het Meisjes toernooi en ook de Mini WK kunnen helaas niet plaatsvinden. Een ieder heeft daar ook het volste begrip voor maar het blijft natuurlijk uiterst triest, en dan ook voor AFC net in het mooie 125e jubileumjaar. Maar het is helaas niet anders en volgend jaar op het nieuwe complex zullen wij er weer een groot feest van maken.

Waar heb je steun aan in deze bizarre en voetbal-loze periode?
De meeste steun, lijkt mij ook logisch,heb ik van mijn familie. Gouverneur Andrew Cuomo van New York verwoorde dit mooi in een van zijn speeches; dat in deze moeilijke tijden je nader tot elkaar komt. En dat je gewoonweg meer tijd voor een ieder hebt omdat je ook meer binnenshuis leeft. Veel steun heb ik ook aan mijn dagelijkse gesprekken met veelal AFC gerelateerde vrienden. En ik moet bekennen dat ik een nieuwe TV met Netflix heb gekocht en waarvoor ik van menig AFC-er goede maar ook verslavende tips krijg, haha. 

Wil je graag wat tegen de AFC-ers zeggen?
Om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig. Het is voor ons allen, jong en oud,een uiterst bizarre tijd en wij allen missen ons mooie AFC. Verreweg het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft en dat wij elkaar weer allemaal op en rond de velden van Goed Genoeg zo snel mogelijk kunnen begroeten.