Oefenwedstrijd Sparta Nijkerk - AFC met eigen verslag

Sparta of Sparta Nijkerk?
Die vraag had een van de jonge talenten beter vooraf kunnen stellen… deze jonge AFC-er had in plaats van Nijkerk, Rotterdam ingetoetst op z’n navigatie systeem. Het leidde tot de nodige hilariteit, toen de jonge AFC-er uiteindelijk, (te laat) de kleedkamer betrad.
Vanwege de Corona maatregelen mocht er ook geen ‘uit’ publiek komen dus de AFC supporters waren exact op één hand te tellen drie bestuursleden en twee 45+ spelers de laatste twee hadden de stoute schoenen aangetrokken omdat ze toch in de buurt waren.
De wedstrijd Sparta Nijkerk- AFC stond eerst om 14.30 uur geboekt maar vanwege de zeer hoge te verwachte temperaturen werd in het begin van de week al besloten om de aanvangstijd te vervroegen naar 11.00 uur.
Iedereen moest dus vroeg uit de veren want om 9.30 uur moesten de selectiespelers zich verzamelen in de kleedkamer bij Sparta Nijkerk. Na de teambespreking  begonnen de jongens aan de warme, warming-up op het kunstgrasveld. En exact 11 uur startte AFC met de volgende 11 spelers::
Patrick Zonneveld, Derre Kwee, Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Cody Claver, Djuric Ascension, Oussama Sialli, Joël Tillema, Matthijs Jesse, Raily Ignacio en aanvoerder Milan Hoek.

Binnen 4 minuten keek AFC al tegen een 1-0 achterstand aan. De verrassend snelle, lange spits van Sparta Nijkerk profiteerde van een communicatie fout achterin en liet dit buitenkansje niet onbenut. AFC werd naarmate de wedstrijd vorderde iets sterker. Echter op beslissende momenten was of de eindpass onzorgvuldig of de 1e balaanname slordig. In de 16e minuut maakte Tim Linthorst via een bijzonder snel en slim genomen vrije trap 1-1.
AFC kreeg aardig wat corners mee maar daar kwam te weinig gevaar vanaf. In de 25 e minuut was daar de verdiende drinkpauze en konden beide trainers weer even wat puntjes op de i zetten. In de 34e minuut zette AFC echt een bijzonder mooie aanval op die helaas net niet bekroond werd met een doelpunt.

In de 2e helft werden Matthijs Jesse, Cody Claver en Oussama Sialli vervangen door respectievelijk: Melvin Grootfaam, Guus van Weerdenburg en Fouad Belarbi.

In de 55e minuut kreeg de onfortuinlijke Derre Kwee een bal keihard tegen zijn achterhoofd en werd besloten om hem te wisselen. Het gaat overigens weer prima met Derre. Z’n vervanger was Dean van Zwieten die gelijk van zich liet spreken middels een paar goede acties op de rechterflank. In de 62e minuut was het Djuric Ascencion die een werkelijk uitstekende aanval middels een diagonaal, strak schot prachtig afrondde 1-2. Vlak voor de drinkpauze scoorde Sparta Nijkerk op gelukkige wijze de gelijkmaker 2-2.

Na de drinkpauze wisselden Coach Ulrich Landvreugd en z’n assistent Said Moumane nog een aantal spelers: Bo de Bruijn, Cody Claver, Dino Janssen en Dion Thomas vervingen respectievelijk: Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Raily Ignacio, en Patrick Zonneveld.
De jonge Bo de Bruijn legde de spits van Sparta Nijkerk met nummer 13 volledig aan banden die dat kennelijk niet kon verkroppen en onze jonge Bo bewust natrapte. Jammer van dit incident want de wedstrijd was voor de rest zeer sportief.

We willen het bestuur en medewerkers van Sparta Nijkerk hierbij hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en uitermate, vriendelijke ontvangst voor en na de wedstrijd.