Oefenwedstrijd Spakenburg - AFC 1-0

Onze vaste verslaggever Machiel van der Woude viert vakantie in Zuid Frankrijk en heeft ondergetekende verzocht een kort verslag te schrijven van de laatste oefenwedstrijd van AFC 1 in de voorbereiding op het seizoen 2017-2018.

Spakenburg – AFC 1-0 (0-0)
De eindstand van deze door ca. 400 toeschouwers uit Spakenburg bezochte oefenwedstrijd was niet in verhouding tot het spelbeeld. AFC domineerde vanaf het eerste fluitsignaal met goed verzorgd combinatiespel en creëerde veel doelrijke kansen. Maar juist daar lag bij AFC het probleem, de scherpte bij het afmaken van deze kansen ontbrak.

AFC startte in de volgende opstelling:
Joey Potveer, Derre Kwee, Sam Nijpels, Magid Jansen ©, Thomas van den Houten, Milan Hoek, Ilias Zaimi, Jonathan Richard, Tom van den Brink, Eelke de Graaf en Melvin Grootfaam.
Geblesseerd waren Marien Willemsen, Rob Rietveld, Mathijs Jesse, Joost Hommenga en Patrick Zonneveld, die morgen (donderdag) door dr. Bas Pijnenburg aan zijn knie wordt geopereerd. Veel sterkte Patrick!
Op de bank zaten Koen Bosma, Johan Kulhan, Mark van den Boogaart, Malcom Esajas, Dean Huisman en Hjalmar Oomens, die allen na de rust werden ingebracht en reserve doelman Richey Speelman.

Ook na rust had AFC op het matig verlichte maar mooie kunstgrasveld opnieuw een aantal grote kansen.
Twintig minuten voor tijd kreeg Spakenburg een vrije trap die door hun beste speler nr. 10 schitterend en onhoudbaar van 20 meter werd binnengeschoten.
AFC probeerde het nog wel, maar miste in de laatste fase de kracht om nog langszij te komen.
Al met al een geflatteerde overwinning voor Spakenburg. Een Spakenburg supporter naast mij telde in de hele wedstrijd circa 8 grote scoringskansen voor AFC. Deze zelfde supporter vertelde dat de matige lichtkwaliteit het gevolg was van recent aangebrachte nieuwe instrooi. Deze was zwart en was vervangen door groene infill, wat het veld mooier maakt om te zien, maar wat minder lichtweerkaatsing geeft, waardoor binnenkort nieuwe sterkere lampen in de lichtinstallatie moeten worden aangebracht. Iets om rekening mee te houden voor de toekomstige velden van AFC.

Al met al, de ploeg van Ton du Chatinier speelde op bezoek bij Spakenburg een nuttige oefenwedstrijd en met goed combinatiespel waarbij veel kansen gecreëerd werden; gelukkig ging het nog niet om het resultaat.
Maar dat is vanaf zondag a.s. en de week erop bij de start van de competitie thuis tegen Achilles wel anders…..
Tot zondag bij de beker derby AFC – de Dijk!

Kees Gehring

PS. 
Op de AFC bank was oud 1e elftalspeler en keeperstrainer Cees Thomas de vervanger van onze huidige keeperstrainer Dennis Gentenaar die op vakantie is.
Leuk! Welcome back Cees!

De enige goal van de wedstrijd:  Klik hier.