Oefenwedstrijd Quick Boys - AFC


Door Hennie van de Weerd

AFC heeft afgelopen zaterdag de oefenwedstrijd tegen derde divisionist Quick Boys gelijk gespeeld. Het duel eindigde in 1-1. In de eerste helft hadden de Reds het betere van het spel maar bleef de stand dubbelblank 0-0.
Na rust scoorde voor de Katwijkers Max van Steen. Niet veel later trok Melvin Grootfaam de stand weer in evenwicht door schitterend de gelijkmaker binnen te schieten. Goed keeperswerk van beide kanten voorkwamen meer goals.

NOG VEEL AFWEZIGEN
Du Chatinier had nogal wat personele problemen. Maar welke coach heeft dat niet als de voorbereidingen gaan starten. Zo waren Magid Jansen, Matthijs Jesse, Mark van den Boogaart, Malcom Esajas, Rob Rietveld en Koen Bosma (vakantie) nog niet van de partij.

VOLLEDIG
Collega Jan Zoutman kon wel beschikken over twee volledige elftallen. Daar maakte hij dan ook optimaal gebruik van voor de tweede helft. Zoutman had vrede met de 1-1. “Het was een goede test voor ons om tegen AFC te spelen. Ik heb in deze eerste oefenwedstrijd goede dingen gezien van mijn ploeg. AFC is een goede ploeg met niveau en daar konden we ons vandaag goed mee meten. Wat je altijd ziet in zo’n eerste wedstrijd is de overijverigheid van de spelers. Het wordt de komende weken testen en de speelwijze optimaliseren. We hebben nog even om dat goed voor elkaar te krijgen”.

DU CHATINIER
Jan Zoutman was over collega Ton du Chatenier niets dan lof. “Ik keek er vandaag naar uit om Ton weer te spreken. Ik ken Ton al jaren. Toen ik trainer was bij Argon hadden wij natuurlijk veel te maken met AFC als wij met de jeugd en de senioren tegen AFC moesten spelen. We hebben ook jaren goed samengewerkt bij Argon. Tussentijds heb ik altijd contact gehouden met Ton omdat hij toen een tijdje in het buitenland vertoefde. Van tijd tot tijd bellen we elkaar op. Het is ook nog eens zo dat het nuttig is om tegen AFC te oefenen omdat het gewoon een goed voetballende tegenstander is. Als je wat wilt zien als trainer moet je goed weerstand kunnen bieden”.

GROOTFAAM
Doelpuntenmaker Melvin Grootfaam had ook vrede met de 1-1. “Als wij hier hadden verloren had ik gebaald. Ik heb wel genoten van deze wedstrijd. Natuurlijk was het weer even wennen zo’n eerste wedstrijd.   Met het gevoel van de ploeg zat het gewoon goed. Het kan dan wel vriendschappelijk zijn maar net als een andere voetballer wil ik altijd winnen. De eerste helft waren wij voetbaltechnisch verder dan Quick Boys. De tweede helft begonnen zij sterk en houdt Patrick Zonneveld met een prachtige redding ons in de wedstrijd. In het verdere verloop van de tweede helft kon het twee kanten op. Alleen waren de keepers goed op dreef. Daarom is de 1-1 een terechte uitslag. Het trainingskamp in Italië was weer een geweldige ervaring voor iedereen. Het was weer top geregeld zoals altijd”.

Foto's afkomstig van Quick Boys.

Zaterdag 29 juli staat de volgende oefenwedstrijd op het programma: ODIN'59 – AFC om 14:30 uur in Heemskerk.