Oefenwedstrijd Helders Elftal - AFC 0 - 3 met verslag

Helders Elftal – AFC

Even naar Den Helder…maar het was meer dan de moeite waard.

Na een redelijk lange busreis van ruim een uur bereikte ons vlaggenschip (om maar een beetje in maritieme bewoordingen te blijven) het terrein van FC Den Helder. We werden daar allerhartelijkst ontvangen door de zeer enthousiaste organisatoren.

Op een werkelijk prachtige grasmat werd onder leiding van Gino D’ Onorio, 10 minuten later dan gepland, het startsignaal gegeven voor de wedstrijd.

In het Helders elftal zagen we een oude bekende van AFC namelijk de aanvoerder Michael Lanting.

AFC begon sterk aan de wedstrijd in de 7e minuut moest een verdediger van het Helders elftal al een bal van de lijn halen. Het Helders elftal onder leiding van coach Ben de Visser was in de 12e minuut dichtbij de openingstreffer maar door een katachtige reactie van onze uitstekende keeper Sharique Hovenkamp werd deze bal onschadelijk gemaakt.

 In de 15e minuut gaf Matthijs Jesse een perfecte bal op onze topschutter Raily Ignacio die met een Johan Cruijff achtige lob de keeper probeerde te verschalken echter ging deze bal net naast de verkeerde kant van de paal. Iets later nog een prachtige aanval over rechts met een heerlijke voorzet van Fouad Belarbi op Yordi Teijsse die de bal in één keer op z’n pantoffel neemt maar ook die bal ging helaas net naast.

Langzaam namen de natuurgoden even bezit van het veld echter na enige donderklappen en een verdwaalde lichtflits nam AFC het roer over en werd er bij vlagen goed en geconcentreerd gespeeld.

In de 33e minuut was het dan ook raak: onze nieuwe aanwinst Gevero Markiet verzilverde op subtiele wijze een op maat gesneden voorzet van aanvoerder Milan Hoek. (0-1) AFC dicteerde het spel en de buitenspelers Fouad Belarbi en Matthijs Jesse werden vaker aangespeeld vele voorzetten waren helaas nog niet op maat maar de drive en de spirit was in orde. De 0-2 kon eigenlijk niet lang uitblijven. En bam daar was ie dan in de 40e minuut volleert Raily op prachtige wijze de 0-2 binnen op een ‘gouden voorzet’ van linksback Cody Claver. Bijna rust zou je denken maar daar dachten de spelers van AFC duidelijk anders over. Het tempo werd nog even opgevoerd in deze laatste 5 minuten hetgeen resulteerde in een knappe goal van Fouad Belarbi op aangeven van wederom Milan Hoek. (0-3)

Na de thee of de Raak limonade bleef Yordi Teijsse achter in de kleedkamer met een lichte blessure en hij werd vervangen door Djuric Ascencion. AFC begon ietsie nonchalant waardoor Den Helder een uitstekende kans kreeg op 1-3, echter schoot de spits de bal net naast. Het noeste werk van Kenny Teijsse werd beloond door trainer Ulrich Landvreugd want in de 60e minuut werd Raily vervangen door de bij AFC opgeleide Daily Groenewegen en mocht Kenny doorschuiven naar de spitspositie.

AFC domineerde het spel met veel ballen over de rechterkant waar Dalian Maatsen als rechtsback vaak in een soort rechterspits positie kwam. Matthijs Jesse was een aantal keren dicht bij een doelpunt echter z’n vizier stond nog niet op scherp dit in tegenstelling tot z’n warming up waar Matthijs alle ballen snoeihard in de kruising joeg.

In de 62e minuut kwamen de jeugdige Cherinho Griffith en Niroel Kanhai, Matthijs Jesse en Cody Claver vervangen en dat deden ze op niet onverdienstelijke wijze. In de 70e minuut mocht ook de jonge Milan Egberts z’n opwachting maken in de hoofdmacht. De jonge Milan liet zich gelijk gelden middels een geweldig afstandsschot die helaas geen doel trof.

Helaas werd er ondanks het veldoverwicht van AFC niet meer gescoord en bleef de 0-3 op het scorebord staan.

Prima wedstrijd bij een uitstekende gastheer.

De jarige gebroeders Teijsse trakteerden de gehele selectie na de wedstrijd op een heerlijke pizza waarna er uit volle borst gezongen werd van ‘lang zullen ze leven’…