Oefenwedstrijd FC Lisse - AFC 1 - 2; verslag en foto's

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

AFC op biljartlaken naar 1-2 winst tegen FC Lisse

Traditiegetrouw spelen AFC en FC Lisse al jaren tegen elkaar in de voorbereiding van de competitie. Wederom trok AFC aan het langste eind op sportpark Ter Specke en won het voor de derde keer op rij het oefenduel met 1-2. Ook vorig seizoen won AFC in Lisse met 0-1. In 2013 won de ploeg met 2-1 op sportpark Goed Genoeg.

De Reds speelden een uitstekende wedstrijd en dan met name in de eerste helft. Oogstrelende combinaties werden voorgeschoteld aan het publiek met driehoekjes en een hoog tempo. FC Lisse dacht na vijf minuten dat het op voorsprong stond maar de goal werd van Koen Fokkema afgekeurd.
Nadat een bal van de lijn werd gehaald bij AFC nam de ploeg van Bart Logchies gelijk het heft in handen. Binnen 25 minuten spelen stond de 0-2 op het scorebord door doelpunten van Melvin Grootfaam en nieuwkomer Edip Biberoglu. AFC was de eerste helft niet te stuiten maar vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Dat werd de ploeg haast nog fataal voor de rust want twee dotten van kansen van FC Lisse werden niet benut vlak anders had het zomaar 2-2 kunnen zijn.

Daan Sutorius hierover:  "Dat had zeker niet nodig geweest want wij hadden inderdaad de derde goal kunnen maken. Als het tegen had gezeten had er gewoon 2-2 op het scorebord gestaan met de rust. Wij speelden in een hoog tempo en hadden meestal de tweede ballen. Lisse had daar veel moeite mee. Maar het geeft wel aan dat wij ook kansen weggaven en dat was eigenlijk niet nodig omdat we de controle hadden. Een goed leermoment want uiteindelijk zijn daar deze wedstrijden voor bedoeld”.  

De tweede helft kwam FC Lisse beter uit de verf. Beide ploegen pleegden wat wissels en vooral bij FC Lisse viel Guido Pouw uitstekend in. Hij was het die voor veel onrust zorgden in de AFC gelederen. Toch kreeg AFC de kans op 0-3 maar ook die goal van Daan Sutorius werd afgekeurd en was dat euvel met Lisse ieder geval gelijkgetrokken. AFC had zich voorgenomen niet te veel wissels te gebruiken. Bij Lisse lag dat anders want zij gebruikten wel de wissels.

Sutorius: “Wij hadden afgesproken om met veel jongens 90 minuten te spelen. Dan zie je op het einde dat we kracht te kort komen maar daar maak ik me niet teveel zorgen om. Ik heb vandaag een lekker potje gevoetbald tegen een goede tegenstander. Het gaat best wel goed. We hebben er veel vertrouwen in. We spelen ook meer in aanvallend opzicht en dat bevalt mij zeker goed”.

Dat de Lissenaren nog tot 1-2 terugkwamen kwam door de verdedigers Tom Zoontjes en Robert van Boxel. Laatstgenoemde scoorde omdat Zoontjes zijn inzet nog zag gekeerdm maar Van Boxel stond paraat 1-2.
Verder liet AFC het niet komen. AFC verdediger Jasper de Haer  gaf het na de wedstrijd nog maar eens aan: “We hebben de wedstrijd binnengesleept, en dat is ook een belangrijk aspect en goed voor het vertrouwen”

Hennie van de Weerd

Voor een beeldsamenvatting klik hier

AFC 2 speelde eerder op de dag tegen FC Lisse 2 en won met 1 – 3.

Basis AFC: Tamba dos Santos, Marien Willemsen, Jasper de Haer, Geoffrey Galata, Guido Moelee, Daan Sutorius, Magid Jansen, Melvin Grootfaam, Pieter Koopman, Edip Biberoglu, Malqui Cabezas.
Wissels: Laszlo voor Tamba dos Santos, Matthijs Jesse voor Edip Biberoglu, Ruben Gerth voor Guido Moelee (blessure), Jermano Huwae voor Melvin Grootfaam, Pepijn Veerman voor Malqui Cabezas, Mark van den Boogaart voor ???

Andere oefenwedstrijden van vandaag

AFC A2 UVS A1 3-1
AFC B1 DWS B1 5-0
AFC B2 FC Utrecht O16 0-3
AFC D1 Koninklijke HFC D1 6-0
AFC D2 AZ O12 0-2
FC Lisse 1 AFC zon 1 1-2
FC Lisse 2 AFC zon 2 1-3
FC Almere AFC Zat. 1 3-2