Oefenwedstrijd FC Lisse - AFC 0-3 met verslag

Een warm welkom van (en) een oude bekende.

FC Lisse was afgelopen zaterdag meer dan een uitstekende gastheer. FC Lisse is voor AFC een oude bekende tegenstander. We hebben al vele vriendschappelijke en competitie wedstrijden  gespeeld op hun prachtige grasmat. Onze spelers kregen vanwege de Corona maatregelen maar liefst 3 kleedkamers ter beschikking. En het eerste wat opviel waren de nieuwe “uittenues” van onze hoofdmacht. Prachtig witte shirts en broekjes voorzien van onze markante V en nog altijd zonder shirtreclame hetgeen uniek is in Nederland en ver daarbuiten. De nieuwe tenues zijn gefabriceerd en ontworpen door Joey van Leijenhorst waarvoor hartelijk dank!

AFC begon de wedstrijd in de volgende opstelling:
Dion Thomas, Dean van Zwieten, Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Guus van Weerdenburg, Milan Hoek, Oussama Sialli, Joël Tillema, Djuric Ascencion, Raily Ignacio en Matthijs Jesse.

De wedstrijd stond onder leiding van de zeer ervaren en altijd goed fluitende Sander de Brito Roque en zijn beide grensrechters Jochem Jongenotter en Danny van Velzen.
Al in de 1e minuut werd Matthijs de diepte ingestuurd en kwam oog in oog met de keeper van FC Lisse die het schot van Matthijs vakkundig keerde.
In de 5e minuut was daar de oude, jonge bekende die vanuit een voorzet van links maar rakelings naast kopte en die jonge oude bekende was niemand minder dan Ayrton Dol, de zoon van één van AFC’s legendarische spitsen Johan Dol. Ayrton moest het opnemen tegen misschien wel het beste verdedigingsduo in de 2e Divisie Dalian Maatsen en Tim Linthorst.
Een andere jonge speler die opviel bij FC Lisse was de nummer 9 Remy Ekeris. Deze jongeman leed vrijwel geen balverlies, een talentje!

AFC was sterker dan FC Lisse maar kon dat (nog) niet in doelpunten omzetten. De Amsterdammers leden, op de prachtige echte grasmat, veel onnodig balverlies en voor de goal werden vaak verkeerde keuzes gemaakt.
Na één van de vele corners van AFC was het in de 26e minuut dan toch raak: Tim Linthorst kopt loepzuiver vanuit een corner van Milan Hoek via de onderkant van de lat de 0-1 binnen.
Daarna wordt AFC nauwkeuriger en zien we vele mooie aanvallen en combinaties. Opvallend was ook de chemie tussen Raily Ignacio en Joël Tillema die elkaar vaak goed aanvoelden wat in de 44e minuut resulteerde in een prachtige goal van Joël Tillema. Ruststand 0-2 dus.

In de 2e helft startte AFC in de volgende opstelling:
Dion Thomas, Derre Kwee, Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Cody Claver, Johan Kulhan, Milan Hoek, Joël Tillema, Fouad Belarbi, Melvin Grootfaam en Dino Janssen.

Het gretig spelende FC Lisse kwam in de 2e helft goed uit de startblokken met een aantal prima mogelijkheden om te scoren maar daar had onze doelman Dion Thomas maling aan en maakte diverse aanvallen van Lisse onschadelijk.
In de 60e minuut werden de volgende spelers door trainer Ulrich Landvreugd ingebracht: Bo de Bruin, Julian van der Greft, Sammy Gemmel, Justin Swart en keeper Gijs van Zetten.
Deze laatste moest gelijk in de 64e minuut handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. Aan de ander kant was het 2 minuten later Sammy Gemmel die de bal via de keeper corner schiet.
Het laatste half uur dus met veel jonge spelers die het wederom prima deden.
In de 75e minuut ziet de, uitstekend leidende, scheidsrechter een handsbal van een FC Lisse speler in de eigen 16 meter niet over het hoofd wat een penalty oplevert voor AFC. Deze wordt op koelbloedige manier door Melvin Grootfaam verzilverd. 0-3 en tevens de eindstand.

We willen hierbij nogmaals FC Lisse bedanken voor hun gastvrijheid en de bijzonder sportieve en fijne wedstrijd.