Oefenwedstrijd Ajax zat – AFC 1-3

Een wedstrijd op “De toekomst” (wie de jeugd heeft)

Een bijzonder hartelijk ontvangst viel ons ten deel door de trainer van Ajax, Yuri Rose, op sportpark ‘de toekomst’. Yuri, is de voormalige trainer van onze A-1 enkele jaren geleden. Trouwens er liepen nog 2 oude bekenden van ons bij de Ajax amateurs: aanvoerder Glenn van Zoolingen en Moiz da Silva. Moiz deed helaas nog niet mee omdat hij met een trainingsachterstand is begonnen.’

Opstelling AFC:
Doel: Patrick Zonneveld;
Achterhoede: Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Thomas van de Houten en Cody Claver;
Middenveld: Kenny Teijsse, Tiemen van Hezel en Milan Hoek (aanvoerder);
Voorhoede: Fouad Belarbi, Raily Ignacio en Melvin Grootfaam.

Onder het toeziend oog van aardig wat trouwe AFC supporters waaronder Maurice Koster die gelukkig weer redelijk  goed hersteld is. Ja zelfs een delegatie van het Leidse Lugdunum was aanwezig. De Ajax amateurs begonnen zeer fel en scherp aan de wedstrijd. In de allereerste minuut sneed een Ajax aanvaller door de AFC verdediging heen en ging recht op onze keeper af maar deze keeper dook de bal van de tegenstander z’n voeten af. In de 5e minuut weer een redding van die verdraaide keeper, de rebound toucheerde de kruising. In de 7e minuut neemt onze keeper weer een gevaarlijk schot op z’n vuisten. Wie is die verdraaide keeper toch? Patrick Zonneveld is de naam, de beste keeper van de tweede divisie is na lang blessureleed weer volledig terug. Ajax blijft gevaarlijk en speelt snel en handig voetbal. AFC heeft er nog geen goed antwoord op. Onze jongens spelen nog in een te laag tempo, passing is nog niet scherp, lijden teveel onnodig balverlies en eerlijk is eerlijk Ajax blijft fel en goed spelen. In de 10e minuut scoort Tiemen van Hezel op aangeven van Foud Belarbi de onterechte 0-1 tegen de verhouding en de regels in… helaas buitenspel.

Gelijk weer een tegenaanval van Ajax maar weer die dekselse keeper die in de weg staat.
Vanaf de 20e minuut is het gedaan met de Ajax pret. Onze middenvelders nemen het heft in handen. Kenny Teijsse wint veel duels op het middenveld, en de wedstrijd kantelt De topscoorder van de Tweede divisie Raily Ignacio laat weer van zich spreken en deze doelpuntenmachine maakt op zn geheel eigen wijze op een assist van onze kleine baltovenaar Fouad Belarbi de 0-1. Melvin zet weer een mooie aanval op waaruit een corner volgt vlak daarna weer een corner. AFC is nu duidelijk sterker en heeft zich volledig herpakt.

Na de theepauze en de puntjes op de i van trainer Landvreugd kwam Djuric Ascencion erin voor Tiemen van Hezel. AFC ging door waar het gebleven was: druk zetten, acties maken via de vleugels, goed en verzorgd voetbal spelen. Direct al een paar corners voor AFC een 2e goal kon niet uitblijven en in de 51 e minuut was het raak en hoe.  Milan Hoek krult van de linkerkant van het veld, na een kort genomen corner, a la Lasse Schöne de bal weergaloos in de verre Hoek…

In de 17e minuut wordt Melvin naar de kant gehaald en mag Matthijs Jesse, na een korte blessuretijd, weer z’n minuten pakken en ook Matthijs laat z’n goede vorm weer zien. In de 19e minuut geeft Matthijs een prima voorzet op Fouad die dit buitenkansje niet laat lopen en de 0-3 laat aantekenen. Vlak daarna stuurt Djuric onze spits Raily weg middels een leep steekpassje maar helaas liep Raily buitenspel. AFC heeft gelijk weer de bal en Matthijs probeert via een prachtige lob van veraf de jonge ex AFC keeper Ruben te verschalken maar deze bal gaat net naast.
Trainer Ulrich Landvreugd denkt aan de naam van het sportcomplex waar we spelen en gaat de ‘jonkies’ inbrengen want wie de jeugd heeft…. heeft de toekomst…toch? Daily Groenewegen komt erin voor Kenny Teijsse die ondanks de, van de week opgelopen, griep prima speelde. Sammy Gemmel komt erin voor Fouad Belarbi, Julian van der Greft gaat de centrale positie achterin overnemen van Gevero Markiet en tenslotte neemt Maxwell Frimpong de positie over van Thomas van der Houten.  Ajax maakte nog wel een ere treffer in de 30e minuut.

Voor Ajax was dit de 1e oefenwedstrijd en als ze zo gretig blijven spelen moeten en kunnen ze zeker met de top 5 mee kunnen draaien. We willen Ajax hierbij hartelijk danken voor de prima wedstrijd en de zeer hartelijke ontvangst. Laten we hier een traditie van maken.

Uiteraard bedanken we hierbij ook het arbitrale trio dat deze wedstrijd prima geleid heeft.

AFC heeft tot nu toe 6 oefenwedstrijden gespeeld precies net zoveel als verleden jaar, we hebben er nog 3 te gaan en dan gaat de competitie beginnen.

As. Woensdag speelt AFC tegen ODIN ´59 bij  ADO’20 op het Gerrit van Hooff memorial toernooi.