Oefenwedstrijd AFC - VVOG 1 - 0

Oud en nieuw…
Ik hoor u denken dat is toch met de jaarwisseling…. Nee afgelopen dinsdag avond bestond het centrale duo achterin uit de oude/ervaren Magid Jansen met aan zijn rechterzijde een nieuw/jong talent de net 18 jarige Julian van der Greft. Julian heeft de laatste 3 seizoenen bij Almere gespeeld en daarvoor bij AFC. Trainer Ulrich Landvreugd gaf in deze serieuze oefenwedstrijd, tegen het gerenommeerde VVOG uit Harderwijk dat in de 3e divisie uitkomt, 4 jonge spelers een mooie kans om hun kwaliteiten te laten zien. Als rechtsback stond de eveneens 18 jarige Maxwell Frimpong opgesteld, in de spits de 18 jarige Cherinho Griffith en linksbuiten de 19 jarige Sammy Gemmel. Wie durft er nog te zeggen dat AFC geen jeugd door laat stromen naar het 1e elftal?

Afgelopen dinsdag dus speelde onze hoofdmacht een zeer nuttige wedstrijd tegen VVOG onder de bezielende leiding van hun nieuwe trainer Pieter Mulder.

AFC begon in de volgende opstelling:
Doel:                   Dion Thomas.
Verdediging:     Maxwell Frimpong, Julian van der Greft, Magid Jansen en Thomas van den Houten.
Middenveld:      Daily Groenewegen, Tiemen van Hezel en Djuric Ascencion.
Voorhoede:       Fouad Belarbi, Cerrvinho Griffith en Sammy Gemmel.

De zeer jonge ploeg van AFC begon voortvarend aan dit duel. Met goed en verzorgd voetbal probeerde AFC de stugge VVOG verdediging te slechten. In de 5e minuut vuurde Tiemen van Hezel een kanonskogel af op het doel van VVOG die hun keeper ternauwernood kon tegenhouden de rebound was voor onze snelle linksbuiten Sammy Gemmel die de bal keurig afrondde echter, helaas, vanuit buitenspel positie. AFC liet de bal goed rond gaan en Tiemen van Hezel strooide met een aantal goede passes op oa. onze jeugdige rechtsback Maxwell Frimpong die vooral opviel door een paar goede aanvallende rushes en enkele perfecte slidings op de bal.

Als zelfs Fouad Belarbi in de 10e minuut in eigen strafschopgebied de bal van een tegenstander afpakt en Thomas van den Houten een tegenstander met bal en al over de zijlijn schaatst nou dan weet u wel hoe het gesteld was met de inzet van onze (jonge) mannen in de rode truitjes. Aan inzet en balbehandeling lag het zeker niet maar aan kansen benutten nog wel. AFC kreeg 5 corners in de 1e helft waar eigenlijk geen enkel gevaar uit kwam… dat zou een puntje van aandacht kunnen zijn. Ook de loepzuivere pass van Julian van der Greft in de 40e minuut op Cherinho Griffith leverde geen gevaar op. De brilstand bleef op het scorebord staan…

Na de rust een aantal wissels aan de kant van AFC: Melvin Grootfaam vervangt Sammy Gemmel, Kenny Teijsse vervangt Djuric Ascencion, Milan Hoek vervangt Daily Groenewegen, Cody Claver vervangt Magid jansen, Cervinho Markiet vervangt Julian van der Greft, Dalian Maatsen vervangt Maxwel Frimpong,

Met deze wissels ging AFC nog beter en stabieler voetballen vooral de weer fitte Melvin Grootfaam trakteert het publiek op enkele mooie staaltjes voetbal. In de 53e minuut was het bijna raak, het was  een herhaling van de wedstrijd tegen DVS’ 33. Melvin gaat op links weer op zijn eigen, weergaloze manier langs een aantal tegenstanders en geeft Milan een bijna niet te missen kans, echter verwerkt de Harderwijkse sluitpost deze bal tot corner en uit deze corner scoorde Markiet bijna. Ja bijna is nog niet helemaal zeggen ze dan… scoren blijft nog lastig.

In de 65e minuut een puntgave zogenaamde ‘vroege voorzet’ van Cody op Kenny die net voorlangs kopt. AFC blijft gevaarlijk en druk zetten op VVOG middels prachtige acties van Dalian Maatsen, Cherinho Griffith, Fouad Belarbi en Melvin Grootfaam… maar een doelpunt blijft uit. In de 75e minuut brengt trainer Landvreugd de jonge linksback Niroel Kandai in voor de routinier Thomas van den Houten.

Tja en dan denk je het is tijd, 90 minuten zonder doelpunt…daar dacht Melvin Grootfaam duidelijk anders over… hij zetten nog 1 x aan verschalkte 2 verdedigers en legde de bal panklaar voor Fouad Belarbi die de dik verdiende uitslag 1-0 liet aantekenen.

We willen hierbij de spelers, staf en supporters uit Harderwijk hartelijk danken voor hun komst naar Amsterdam en uiteraard de scheidsrechter dhr. Zuidam met zijn beide assistenten.

Aanstaande zaterdag zien we u graag bij de wedstrijd Ajax (am)- AFC aanvang 12:00 uur.