Oefenwedstrijd AFC - Jong NEC 2 - 0

Met 24 spelers en staf reisde zaterdagochtend AFC af naar het Sportcentrum in Zeist voor een 2-daagse trainingskamp. Johan Kulhan en Derre Kwee zijn nog op vakantie.
’s Morgens werd eerst getraind op het prachtige voetbalcomplex van de KNVB.
’s Middags werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong NEC uit Nijmegen.
Vanwege een 6-tal geblesseerden (Patrick Zonneveld, Sam Nijpels, Melvin Grootfaam, Tim Linthorst, Jonathan Richard en Nick van de Velden) sloten Michael Mol (zaterdag 1) en Sherinho Griffith (zondag 2) zich bij de A-selectie aan.
Om half drie werd afgetrapt in de volgende opstelling: Dion Thomas (k), Dalian Maatsen, Thomas van den Houten, Matthijs Jesse, Milan Hoek, Yordi Thijsse, Cody Claver, Gevero Markiet, Tiemen van Hezel, Djuric Ascension en Sherinho Griffith.
Vanwege de regen die vooraf ging aan de wedstrijd en in het begin aanhield was het veld glad geworden en waren er aan beide kanten nogal wat uitglijpartijen.
Na zo’n 25 minuten moest keeper Dion Thomas licht geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Sharique Hovenkamp, vorig seizoen nog spelend in JO19-1.
Na 30 minuten scoorde Matthijs Jesse het eerste doelpunt na een assist van Sherinho Griffith (1-0).
De gelijkmaker scheen er aan te komen maar door Sharique Hovenkamp wist dit door een knappe redding te voorkomen.
Vlak voor de pauze weer een mooie aanval, ingeluid door Matthijs Jesse en ingeschoten door Yordi Teijsse, maar de NEC keeper redde prachtig.
Na de pauze kwamen Kenny Teijsse, Raily Ignacio, Daily Groenwegen, Fouad Belarbi en Michael Mol in het veld en maakten Dalian Maatsen, Thomas van den Houten, Milan Hoek, Djuric Ascension, Cody Claver voor hen plaats.
In minuut 80 kwam Sherinho Griffith alleen voor de keeper maar faalde helaas.
Zoals zo vaak bracht in de 80e minuut Raily Ignacio de stand op 2-0 na een mooie voorzet van Fouad Belarbi. Raily kon kort hierna de stand gemakkelijk vergroten maar door zijn ‘circusact’ ging dit niet door.
Zo eindige de eerste oefenwedstrijd in een 2-0 zege en gezien het veldoverwicht van AFC verdiend.

Dinsdag 16 juli speelt AFC zijn 2e oefenwedstrijd om 19:30 uur tegen Hollandia uit Hoorn op Sportpark Goed Genoeg.
U kunt dan tevens de werkzaamheden zien voor de aanleg van ons nieuwe clubhuis.