Oefenwedstrijd AFC - DVS'33 1 - 1

Weer een wedstrijd op ECHT gras

Dat hoorde we enkele spelers en begeleiders van DVS ’33 hardop zeggen en zo is het maar net: het mooiste voetbal wordt toch gespeeld op ECHT gras. Het was weer fijn om onze hoofdmacht aan te zien treden op het prachtige hoofdveld waar we vorig seizoen een historische huldiging hebben beleefd.

Afgelopen zaterdag speelde onze hoofdmacht een leuke en aantrekkelijke wedstrijd tegen DVS’33 uit Ermelo. Voor een leuke en aantrekkelijke wedstrijd heb je natuurlijk wel een goede tegenstander nodig en we kunnen zeggen dat DVS’33, onder leiding van hun nieuwe trainer Richard Plug, een bijzonder goede ploeg heeft dat zeker zal meestrijden in de top van de 3e divisie. Vorig jaar verloor Afc nog met 3-2 in Ermelo dus AFC was gewaarschuwd voor deze sterke ploeg.

AFC begon in de volgende opstelling:
Doel:                  Dion Thomas
Verdediging:     Dalian Maatsen, Gevero Markiet, Thomas van den Houten en Cody Claver
Middenveld:      Milan Hoek (aanvoerder) Kenny Teijsse en Djuric Ascencion
Voorhoede:       Fouad Belarbi, Armano Leilis en Melvin Grootfaam

Onder het oog van onze zeer trouwe supporters, een aardig aantal meegereisde toeschouwers uit Ermelo en onder een brandend zonnetje ontspon zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd. AFC speelde fris en sprankelend voetbal. De weer fitte Melvin Grootfaam had het weer een paar keer aardig op z’n heupen met enkele weergaloze acties, Milan Hoek speelde als een grootvorst op het middenveld en Fouad Belarbi was ook weer aardig op dreef met z’n korte kapbewegingen. Het ijzersterke centrale duo Gevero Markiet en Thomas van den Houten stonden hun mannetje achterin en dat mannetje was dit keer onze grote ‘kleine’ vriend Joshua Patrick. Ook Joshua z’n broer Enrico deed mee bij DVS’33.

In de 15e minuut was het dan ook al bijna raak op een voorzet van de vliegensvlugge Fouad Belarbi had onze spits Armano Leilis helaas iets te veel tijd nodig om deze voorzet te verzilveren.  Armano kan terug kijken op een goed debuut in onze hoofdmacht. In de 22e minuut ranselde, een  andere oude nieuweling namelijk, Dion Thomas (inderdaad zoon van…) op schitterende wijze een gevaarlijk genomen vrije trap uit de hoek.
Vlak na de drinkpauze viel de terechte openingstreffer van AFC:  Milan Hoek schoot op onberispelijke wijze de bal snoeihard in het net na een magistrale actie inclusief een op maat gesneden voorzet van Melvin Grootfaam. Dat de hele actie begon bij onze linksback Cody Claver en de kaats van Armano Leilis precies goed was op Melvin maakte deze goal er 1 vanuit het boekje.

Na de rust kwamen er 3 nieuwe spelers bij AFC in het veld: Dion Thomas werd vervangen door Sharique Hovenkamp, Melvin Grootfaam zat er doorheen en werd vervangen door 2e elftal speler Gherinho Griffith en Kenny Teijsse werd vervangen door Daily Groenewegen.
AFC ging onverdroten door met aanvallen via Fouad over links en Griffith over rechts Armano was in de 50e minuut vlakbij een doelpunt echter zn kopbal ging maar net over. Vanaf de 60e minuut werd  DVS, na enige wissels, sterker…Djuric moest een keer heel slim aan de noodrem trekken… Markiet voorkwam met een scherpe sliding in eigen 16 metergebied een geheide goal.

In de 65e minuut werd Armano vervangen door Kenny Teijsse. In de 66e minuut viel dan toch op enigszins on/gelukkige wijze de 1-1…het spel ging op en neer met diverse doelpogingen van beide elftallen echter de warmte ging ook langzaam zijn tol eisen waardoor het tempo bij beide ploegen duidelijk achteruit ging.
Na een mooie pass van Cody Claver in de 67e minuut schoot Kenny Teijsse bijna de 2-1 binnen echter hun keeper voorkwam op goede wijze deze doelpoging.
Trainer Ulrich Landvreugd verving in de 70e minuut Fouad Belarbi voor yougster Sammy Gemmel.
In de 84e minuut zette Milan Hoek nog een prachtige aanval op samen met Dalian Maatsen echter zijn voorzet miste scherpte. En in de 85e minuut mocht Maxwell Frimpong de moegestreden Dalian vervangen als rechtsback.

Al met al kunnen we weer terug kijken op een uiterst nuttige en goede oefenwedstrijd met dank aan de spelers, begeleiding en meegereisde supporters van DVS 33 uit het mooie Ermelo.
Als laatste willen we de scheidsrechter en zn beide assistenten hartelijk danken voor de uitstekende leiding deze middag.