Oefenwedstrijd AFC - Ajax op 12 juli

Op dinsdag 12 juli om 19.00 uur staat in de aanloop naar het voetbalseizoen 2016-2017 de prachtige oefenwedstrijd AFC-AJAX op het programma. ​De wedstrijd wordt gespeeld op ons Sportpark Goed Genoeg.

Nadere mededelingen over de kaartverkoop en het omlijnende programma volgen binnenkort.

 

De laatste keer dat AFC en Ajax elkaar troffen was ter ere van de Jubileumwedstrijd voor het 90 jarig bestaan van AFC, op 21 Mei 1985. De uitslag van de wedstrijd was: 2-2 .(zie foto). 
Deze wedstrijd werd gespeeld twee dagen na de 4-2 winst van Ajax tegen Feyenoord in het Olympisch Stadion. Hierdoor kwam Ajax op matchpoint voor het Landskampioenschap 1984-1985 kwam. Op zaterdag 25 mei won Ajax de titel op Kaalheide tegen Roda JC (2-3 winst) 3 dagen na de jubileumwedstrijd tegen AFC. 

AFC eindigde dat seizoen op een gedeeld vierde plaats in de Hoofdklasse samen met onze mooie oude rivaal DWV.


Staand vlnr Ajax : Mustafa Yucedag, Hans Galjé, John van ’t Schip, Felix Gasselich, Robbie de Wit en John Bosman
Staand vlnr AFC: Co Grosze Nipper (verzorger), Kees Gehring (elftalleider),  Pim van Dord, Tino van de Schaar, Orlando Patrick, , Theo van Seggelen, Wim Lenglet, Pol Houtkamp, Hans Bergsma, Cees Thomas & Doby Peters (Trainer Coach) 
Gehurkt vlnr Ajax: Ronald Koeman, Ronald Spelbos, Peter Boeve, Dick Schoenaker & Sonny Silooy,
Gehurkt vlnr AFC:  Etienne Spee, Rob Ouderland, Lloyd Headly, Rob Fafiani, Hannibal Boskamp, Eef Heijt, Eddy Meijer en Jerry Bakker (mascotte). 

Helaaas ontbreken op de foto: Marco van Basten, Frank Rijkaard en Stanley Menzo.

 

In de seizoenen 1917-1918 en 1918-1919 streden beide clubs tegen elkaar in de finale om het Kampioenschap van Nederland.

In een volgepakt Stadion won Ajax met resp. 1-0 en 4-3. Zie foto.