ODIN ’59 wint na penalty’s van AFC op Gerrit van Hoof Memorial Toernooi

Woensdagavond stonden de eerste duels van het Gerrit van Hoof Memorial Toernooi bij ADO ’20 op het programma. ODIN ’59 nam het op tegen AFC en wist de Amsterdammers na penalty’s te verslaan.

ODIN ’59 en AFC zorgden voor een vermakelijk duel waarin al vroeg een goal viel. De Heemskerkers kwamen al in de zesde minuut op voorsprong toen Jurjen Dikker een corner binnen kopte. De ploeg uit Heemskerk kreeg vervolgens nog een paar goede kansen. Zo belandde een bal die vermoedelijk als voorzet was bedoeld op de lat. AFC moest het in de eerste helft vooral van counters hebben en had daarin het vizier niet op scherp. Al had Mike van Vliet namens ODIN ’59 ook een aantal goede reddingen. Na de rust kreeg Kenny Teijsse opnieuw een aantal goede mogelijkheden uit de counter en uiteindelijk was het na 70 minuten ook raak.

Het bleef bij 1-1 en omdat het een toernooi betreft, werden er strafschoppen genomen om te bepalen wie de finale bereikte. ODIN ’59 wist 4 penalty’s in het doel te schieten, AFC 3. De penalty van Kenny Teijsse werd gestopt en Johan Kulhan schoot over.

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld (k)(46’/ Dion Thomas), Djuric Ascencion (46’/ Matthijs Jesse), Fouad Belarbi (46’/ Johan Kuhan), Cody Claver (18’/ Jonathan Richard), Melvin Grootfaam (86’/ Sammy Gemmel), Milan Hoek (46’/ Yordi Teijsse), Thomas van den Houten (71’/ Daily Groenewegen), Raily Ignacio, Dalian Maatsen (46’/ Tiemen van Hezel), Gevero Markiet en KennyTeijsse

Verslag over genomen van hetamsterdamschevoetbal.nl