Noordwijk - AFC voorbeschouwing en hoe toegang tot wedstrijd

AFC start vol vertrouwen competitie met uitwedstrijd tegen Noordwijk
En hoe toegang tot de wedstrijd? Zie onder voorbeschouwing.

Zaterdag aanstaande begint de competitie voor ons aller eerste in en tegen Noordwijk. Na alle onzekerheid zijn wij blij dat het seizoen op 5 september kan starten.
Op 7 maart jl. vond de laatste competitieronde plaats en kwam door de komst van het Corona virus na 24 wedstrijden abrupt een eind aan een spannend seizoen dat op dat moment aan de top nog alle kanten op kon. Hopelijk kan dit seizoen volledig en conform planning wél worden afgerond met een flink aantal ploegen die zich behoorlijk hebben versterkt op de transfermarkt. Zo ook Noordwijk dat te elfder ure ook aanvaller Youssef El Katachi toevoegde aan de selectie. Deze 20 -jarige Marokkaanse jeugdinternational speelde 11 keer in de hoofdmacht van BVO Sparta en in Jong Sparta ook tegen AFC.

In de voorbereiding op de competitie zat het team van trainer Kees Zethof beslist niet stil. Er werden maar liefst negen oefenwedstrijden gespeeld: uit tegen Sparta Nijkerk (1-2 winst), OJC Rosmalen (1-3), FC Lisse (1-2), Ter Leede (1-1), en thuis tegen SC Feyenoord (3-2), Jong FC Volendam (2-0), VVOG (5-1), Hollandia (1-1) en AVV Swift (2-0). Zeven keer winst dus en twee gelijke spelen, dat is een erg mooi resultaat. Topscorers in deze oefencampagne waren met 6 goals Stef van der Zalm (kwam over van SJC Noordwijk), Emiel Wendt de topscorer van vorig seizoen met 4 goals, Segun Owobowalde (vorig seizoen nog actief bij ADO Den Haag O21) en Denzel James met ieder 3 goals. We missen in dit rijtje de veel scorende spits Tjeerd Westdijk. Hij keerde terug op het oude nest HBS. Noordwijk eindigde vorig seizoen na 24 duels als debutant op de tiende plaats, bovenaan het rechter rijtje. Een uitstekende prestatie, die de Rood Witten dit seizoen zeker willen overtreffen.

Regerend kampioen AFC stond vorig seizoen op een keurige derde plaats toen het Corona virus toesloeg. Er was veel optimisme om koploper Katwijk in de nog resterende tien wedstrijden te achterhalen, maar we zullen nooit weten of The Reds dit ook werkelijk hadden klaar gespeeld. Nieuw seizoen, nieuwe kansen, maar de concurrentie is wederom heel groot. Gelukkig bleef de selectie van trainer Uli Landvreugd grotendeels intact. Enkele nieuwe spelers dienden zich aan. Zo kwam Guus van Weerdenburg over van Katwijk, Oussama Sialli van FC Lisse en Joël Tillema van Rijnsburgse Boys.
Jonathan Richard (HBOK), Dailey Groenewegen (VVOG), Tiemen van Hezel (Swift) vertrokken naar een andere vereniging, Johan Kulhan naar Spanje vanwege een studie en Nick van der Velden stopte en is nu assistent-trainer van het eerste. Sam Nijpels stapte over naar AFC zaterdag 1.
Net als Noordwijk werkte AFC een flink oefenprogramma af. Thuis werd gespeeld tegen Egalité Academy, een samenstel van jonge transfervrije spelers (4-1), DVS’33 (1-2), Ajax Zat. (3-1) en Eemdijk (5-1). Uit werd geoefend tegen FC Lisse (0-3), Sparta Nijkerk (2-2) en IJsselmeervogels (0-1). Vijf keer winst dus, één keer gelijk en één nederlaag: een prima, vertrouwenwekkend resultaat. Raily Ignacio en Joël Tillema toonden zich in de oefencampagne het meest productief met ieder 4 doelpunten.

Wat gaat het aanstaande zaterdag worden? Wie het weet mag het zeggen. Op 9 november 2019 werd het vorig seizoen op Sportpark Duinwetering 2-2 na een zeer spannende wedstrijd, waar Noordwijk en AFC het niet alleen moeilijk hadden met elkaar maar ook met de storm en de regen. Het in de Tweede Divisie debuterende Noordwijk kwam na een snelle openingsgoal van Raily Ignacio op gelijke hoogte door een geweldig afstandsschot van Nick van Staveren, waarna Emile Wendt de thuisploeg in de tweede helft aan een voorsprong hielp. Een offensief leverde AFC nog een gelijkspel op via een fraaie treffer van Fouad Belarbi. ‘Vriend en vijand’ konden zich toen wel vinden in dit gelijkspel. De op 11 maart 2020 vastgestelde return in Amsterdam vond door het staken van de competitie dus niet plaats. Daarom zaterdag pas de tweede competitiewedstrijd in de geschiedenis tussen Noordwijk en het vlaggenschip van AFC: het zal er ongetwijfeld weer om spannen. Jammer dat veel van onze supporters daar geen getuige van kunnen zijn. We gaan de wedstrijd op gepaste afstand, maar even hartstochtelijk, zo goed mogelijk volgen op Twitter en Teletekst, het is niet anders. Hopelijk zijn we zaterdagmiddag om 16.30 uur een overwinning rijker. We wensen onze jongens veel succes!

MvdW  

Kaartverkoop Noordwijk – AFC

Vwb de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen Noordwijk geldt dat een beperkt aantal (uitsluitend) staanplaatsen voor het uitpubliek beschikbaar is.

Toeschouwers dienen zich van tevoren aan te melden via www.vvnoordwijk.nl. Het uitgeprinte toegangsbewijs moet worden meegebracht evenals een legitimatiebewijs.