Noordwijk - AFC met voorbeschouwing

Zaterdag maakt ons vlaggenschip haar opwachting in en tegen Noordwijk, sinds dit seizoen een van de debutanten in de tweede divisie. Nog maar twee jaar geleden kruiste ons zaterdagteam de degens met de Noordwijkse formatie. Toen was de ambitie van de kustbewoners al duidelijk. Met topscorer Tjeerd Westdijk werd onze zaterdagselectie verslagen en promoveerde Noordwijk naar de Derde Divisie om daar via een klinkend kampioenschap naar de hoogste divisie in het amateurvoetbal te klimmen. Kortom zaterdag as speelt de kampioen van de Derde Divisie tegen de huidige kampioen van de Tweede Divisie!

Noordwijk staat op een elfde plek en merkt dat onze Divisie net iets sterker is dan die waar zij vorig jaar speelden. Met het bericht dat de huidige trainer Kees Zethof ook volgend jaar aan het roer staat is de rust op dat vlak aan de Duinwetering verzekerd.

AFC herstelde zich vorige week uitstekend van het kleine dipje van de week ervoor. Met een duidelijke 3-1 werd van Excelsior Maassluis gewonnen. Vooral de eerste helft konden de toeschouwers genieten van een zeer overtuigend en geconcentreerd AFC.

Het is spannend bovenin onze competitie. IJsselmeervogels heeft slechts twee punten voorsprong op de nummers 2, Koninklijke HFC en AFC, waarbij opgemerkt moet worden dat AFC een wedstrijd meer heeft gespeeld (maar staat wel bovenaan in de tweede periode …)

Zaterdag dus een spannende pot. De teams staan voor het eerst in de geschiedenis tegenover elkaar. De verschillen in onze competitie zijn nog niet heel groot. Noordwijk staat met een 11de plek slechts 8 punten achter op AFC maar ontlopen elkaar in doelsaldo nauwelijks (20 voor en 19 tegen van Noordwijk tegenover 24 voor en 18 tegen voor AFC).
Met de juiste focus moet het AFC lukken om de drie punten mee naar huis te nemen.
De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Jhr. Adrien van Rossum de Gaulin jr.