Noordwijk - AFC met verslag

Noordwijk – AFC , zaterdag 9 november 14.30 u.
AFC op bezoek bij promovendus Noordwijk op een stormachtige dag met veel regen.
AFC begon deze wedstrijd in de bollenstreek om verschillende redenen zonder Johan Kulhan, Nick van der Velden en Jonathan Richard.
Thomas van den Houten stond links centraal naast Gevero Markiet, Cody Klaver linksback en Dalian Maatsen rechts.
De eerste minuten waren de teams aan elkaar gewaagd met kansen over en weer. In de 8e minuut resulteerde dit in de 0-1 van Raily Ignacio uit een vrije trap van links die onze spits knap inkopt.
Noordwijk werd nadien gevaarlijker, geholpen door de harde wind en fysiek sterke spitsen.
Een knappe actie in de 22e minuut van één van de aanvallers van Noordwijk werd met een schitterend afstandsschot in de rechter kruising bekroond : 1-1 Nick van Staveren.
AFC kon zich niet voldoende onder de vooral fysieke druk van Noordwijk uitvoetballen en koos vaak voor de lange hoge bal voorwaarts. Met de harde wind tegen zette dit echter vrij weinig zoden aan de dijk…
Noordwijk werd nog een aantal keer gevaarlijk met veel strijd en kopballen voor de goal van Patrick Zonneveld.
In de 40e minuut echter nog een mooie actie van Raily in het strafschopgebied van Noordwijk die zich op zijn bekende wijze vrij weet te spelen en van 5 m een hoek kiest. Helaas voor the Reds weet de keeper deze inzet nog tot corner te werken.
Rust 1-1.
Na de thee hetzelfde spelbeeld. Beide teams vallen aan en creëren mogelijkheden. Het is Noordwijk dat op voorsprong komt uit en lage voorzet van rechts die door Wendt in de korte hoek langs Patrick wordt gewerkt. 2-1. AFC creëert een aantal mogelijkheden waaronder een kopbal van Yordi Teijsse over de uitgelopen keeper. Een aantal goede acties van Melvin Grootfaam sterven in schoonheid door een onzuivere eindpass of afronding.
De wedstrijd wordt rommelig en slordig van beide kanten.
In de 68e minuut slecht uitverdedigen van Noordwijk, Fouad Belarbi is attent en speelt de centrale verdediger met een mooie beweging uit waarna hij knap afrondt: 2-2
Vlak hierna volgt een dubbele wissel bij AFC : aanvoerder Milan Hoek en Cody Klaver eruit, Johan Kulhan en de debuterende Robbert Schilder erin.

Beide teams gaan voor de 3 punten. Het vertoonde spel is echter bij beide partijen over het algemeen slordig en opportunistisch in deze fase.
Noordwijk krijgt nog een grote kans die van dichtbij door Patrick corner wordt gewerkt. Raily en Yordi zijn op hun beurt nog een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Noordwijk.
In de 78e minuut nog een wissel bij AFC: de licht geblesseerde Maatsen wordt vervangen door Djuric Ascension.
De wedstrijd loopt met een laatste kans voor de goal van Noordwijk naar het laatste fluitsignaal.
Eindstand 2-2.
Naar mijn mening een terechte uitslag.
Volgende week zondag thuis tegen Jong Sparta. Tot dan!
RP

Opstelling AFC: Patrick Zonneveld, Dalian Maatsen (79. Djuric Ascencion), Cody Claver (73. Robbert Schilder), Gevero Markiet, Thomas van den Houten, Kenny Teijsse, © Milan Hoek (73. Johan Kulhan), Yordi Teijsse, Raily Ignacio, Melvin Grootfaam, Fouad Belarbi,
Voor de samenvatting en interview met Robbert Schilder zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier