Noordwijk - AFC 1 - 1 met verslag en TV samenvatting

AFC speelt uit weer gelijk tegen Noordwijk

In een niet al te beste wedstrijd speelden de nummers zeven en zes van de ranglijst gelijk. Noordwijk en AFC waren aardig aan elkaar gewaagd. De eerste helft kon het publiek nauwelijks boeien. Na rust was dat wel anders en vielen ook de twee doelpunten. Voor de ranglijst heeft het 1-1 gelijkspel geen consequenties. AFC blijft zesde, één punt voor op Noordwijk.

Vandaag spelen we tegen de Voetbalvereniging Noordwijk op Sportpark Duinwetering. Eerder werd het in deze mooie badplaats twee keer 2-2. In Amsterdam werd één keer gespeeld tegen Noordwijk dat in 2018 promoveerde naar de Tweede Divisie. Op 27 februari jl. werd het 4-1 voor AFC dat voor rust alle goals maakte. Na rust redde de ploeg van trainer Kees Zethof de spreekwoordelijke eer. Vandaag zal Noordwijk ongetwijfeld voor het eerst willen winnen van AFC. Omgekeerd is trainér Ulrich Landvreugd erop gebrand om op Sportpark Duinwetering drie punten binnen te halen. Kijkend naar de ranglijst ontlopen Noordwijk en AFC elkaar niet veel. Het verschil is maar één punt in het voordeel van de Reds. De ploeg van Landvreugd is ook wat productiever en dat kan vooral op het conto geschreven worden van Raily Ignacio, die ook dit seizoen vaak het net weet te vinden. Jammer genoeg is Raily vandaag niet beschikbaar. Splinter de Mooij schuift hierdoor een linie op en moet het als diepe spits de verdediging van Noordwijk lastig maken. Keeper Patrick Zonneveld is er vandaag ook niet bij, hij wordt vervangen door Jordi van Stappershoef. Verder start Mohamed Betti en begint Derre Kwee op de bank. Vooraf aan de wedstrijd wordt Emiel Wendt, goed voor heel wat doelpunten, door voorzitter Henk Hoogevorst gehuldigd voor zijn 200e wedstrijd voor Noordwijk.
Het is heerlijk zomers weer als de ploegen het langdurig besproeide kunstgras betreden en het publiek er goed voor gaat zitten. Wat gaat het worden, een gezapig potje voetbal omdat  Noordwijk en AFC zich al lang veilig hebben gespeeld en ook niet meer meedoen om het kampioenschap of een sprankelende wedstrijd met twee aanvallend ingestelde ploegen die niets meer te verliezen hebben?

Als scheidsrechter Remco Schul voor het eerst heeft gefloten, gaat Segün Owobowale er tegen zijn oude club direct op links van door, maar zijn voorzet wordt door Thomas Verhaar niet op waarde geschat. Aan de andere kant leidt balverlies op het middenveld tot een corner van Noordwijk. Veel gevaar leveren de eerste schermutselingen niet op. Heel af en toe wordt er door beide ploegen aardig gecombineerd, maar echt opwindend is het per saldo niet. Er is sprake van veel balverlies en het spel wordt, zonder dat het er echt hard aan toe gaat, regelmatig onderbroken voor een blessurebehandeling. Dylan Rietveld moet al in de 18e minuut het veld verlaten met een rugblessure, nadat hij bij een kopbal ongelukkig is geland. Beide keepers hebben niet veel te doen. Een kopbal van Joël Tillema na een voorzet van Cody Claver is te zacht om keeper Lars Jansen te verontrusten. Aan de andere kant heeft Jordi van Stappershoef geen enkele moeite met een kopbal van Nick van Staveren. De enige echte kans is voor jubilaris Emiel Wendt, maar onze keeper toont zich een waardige vervanger van Patrick Zonneveld. Het is 0-0 als scheidsrechter Schul het einde van de eerste helft aankondigt. Het goed opgekomen publiek is beslist niet verwend. Hopelijk is het tweede bedrijf heel wat boeiender.

Als de ploegen weer op het veld staan zien we dat bij AFC de geblesseerd geraakte Thomas Verhaar vervangen is door Oussama Siali, die van meet af aan een flinke stempel zet op de wedstrijd. Er wordt veel directer gespeeld dan in de eerste helft en onze aanval klopt flink op de deur van Noordwijk. Jammer genoeg zijn de voorzetten van Segün en Cody niet nauwkeurig genoeg en wordt een schot in de bovenhoek van Joël klemvast gepakt door keeper Jansen. Splinter werkt zoals gewoonlijk als een paard, knokt pittige duels uit met zijn potige bewakers en doet daarnaast ook nog heel wat verdedigend werk bij corners en vrije trappen van Noordwijk. Want ook de thuisploeg is in de tweede helft beter gaan voetballen en heeft via Wendt en de 19-jarige Sem van Oosten in de 50e en 67e minuut behoorlijke kansen om op 1-0 te komen. In de 77e minuut kan het thuispubliek echt juichen als invaller Marc de Kruijs een voorzet van rechts bij de tweede paal in één keer in de touwen schiet. Een fraaie openingstreffer, die leidt tot meer offensieve daden van Noordwijk. Enkele corners zijn hiervan het gevolg, maar onze defensie weet gelukkig een tweede treffer van Noordwijk te voorkomen. Ook captain Milan Hoek doet hierbij een duit in het zakje, door op de doellijn zijn keeper te assisteren. Nog ruim tien minuten te spelen en natuurlijk tracht ook onze voorhoede een doelpunt te maken. Gelukkig bemoeit ook Tim Linhorst zich hiermee. Na goed doorzetten op links komt de bal bij Splinter terecht die Oussama aanspeelt. Van dichtbij passeert hij keeper Jansen, waarmee Oussama zijn goede invalbeurt nog meer kleur geeft. In de slotminuten gaan beide ploegen nog voor de winst, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer. Als de rustig leidende scheidsrechter Schul voor het laatst fluit staat een 1-1 stand op het bord en met die uitslag kan iedereen wel leven. Na afloop is het nog lang gezellig op Sportpark Duinwetering, de ontvangst is bijzonder gastvrij.

Na twee keer 2-2 dus weer een gelijkspel van AFC in Noordwijk.  Voor de ranglijst heeft dit geen gevolgen. AFC blijft zesde, Noordwijk zevende. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn de kaarten bovenin definitief geschut. Katwijk wordt kampioen. Onderaan is het lot van ASWH bijna bezegeld en proberen GVVV en Kozakken Boys nog uit alle macht een p/d plaats te ontlopen ten koste van TEC en De Treffers. Nog vier wedstrijden te gaan, twaalf punten zijn er nog te verdienen. Voor AFC aanstaande zaterdag te beginnen in Hendrik-Ido-Ambacht waar ASWH op ons wacht. Succes!

MvdW

Opstelling AFC: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti (90’ Djuric Ascension), Dalian Maatsen, Tim Linthorst, Cody Klaver, © Milan Hoek, Guus van Weerdenburg (77’ Koen Wesdorp), Joël Tillema, Thomas Verhaar(46’ Oussama Siali , Splinter de Mooij en Segün Owobowale (72’ Matthijs Jesse).

Voor de TV samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's (Pro Shots – Stanley Gontha) zie ons AFC Fotoalbum of klik hier