Noordwijk - AFC 1 - 1 met verslag en TV samenvatting

AFC heeft het nooit eenvoudig in Noordwijk. En daar deed een enorme stortbui aan het begin van de eerste helft nog een schepje bovenop. Door de regen was het spel wat onrustig en daar had ons keurkorps meer last van dan de tegenstander. Trainer Benno Nihom koos logischerwijs voor dezelfde 11 spelers als een week eerder, maar er zat vandaag wel wat zand in de motor. De spelers vonden elkaar maar moeilijk en Noordwijk had de bal vaker en was dreigender. Over de eerste helft is niet heel veel moois te vertellen. Noordwijk met veel lengte kwam nauwelijks in gevaar en AFC kon vooral voorin geen potten breken.

Gedurende de gehele wedstrijd waren de kansen op één hand te tellen. De doelpunten die vielen kwamen net als de stortbui uit de lucht vallen.
Vlak voor rust de 1-0 door een schot van afstand (45 meter!). Dylan Rietveld zag onze keeper Gijs van Zetten een stukje voor z’n doel staan en speelde daar handig op in.
AFC met een kater de rust in en het moge duidelijk zijn dat er de 2e helft uit een andere vaatje getapt moest worden.

De mannen kwamen wel wat beter de kleedkamer uit, maar het duurde nog tot de eerste wissel voordat AFC grip op de wedstrijd zou krijgen.
In de 58e minuut nota bene een strafschop voor Noordwijk. Gijs kon zich revancheren en pakte de bal. Een zucht van verlichting bij de AFC’ers.

Langzaamaan werd het tijd voor vers bloed en dat bracht meer energie en dynamiek. Matthijs Jesse voor Segun Owobawale en Djuric Ascencion voor Noa Benninga (61’).  Vers bloed en beide spelers konden een forse stempel op de wedstrijd drukken. Allereerst Matthijs. De 1-1 kwam van zijn voet en wat voor voet. Zelden hebben we zo’n mooi doelpunt gezien van één van ons.
Kijk zelf allemaal naar de samenvatting op onze website, daar krijg je als liefhebber nooit genoeg van. Klasse Matthijs!

Maar ondanks dit beeldschone doelpunt was er een andere speler voor mij de “man of the match”. Djuric Ascencion (40 jaar!)viel in en bracht een enorme dynamiek. Hij deed alles goed en bracht met zijn ervaring meer balans in het team.
Met een beetje meer geluk had AFC deze pot nog kunnen winnen maar dat zou niet helemaal terecht zijn geweest. We stonden achter de goal de andere invallers Dalian Maatsen, Raily Ignacio en Milan Eliaser aan te moedigen maar de rek bleek eruit en meer dan 1-1 zat er vandaag niet in.

Zoals gezegd heeft AFC het nooit makkelijk bij onze vrienden van Noordwijk. Met 1-1 kunnen we wat mij betreft daarom allemaal leven.

Opstelling AFC:
Gijs van Zetten, Gledwin Curiel, Gevero Markiet, Cody Claver, Noa Benninga (61. Djuric Ascencion), Milan Hoek, Darren Maatsen (71. Milan Eliasar), Guus van Weerdenburg, Tim Linthorst (Dalian Maatsen), Segun Owobowale (61. Matthijs Jesse), Oussama Siali (71. Raily Ignacio)

Bob Duis

Voor de samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier