Nationale Jeugdcup ½ finale Vitesse JO15-1 – AFC JO15-1

Op 2 september j.l. startten 36 teams uit de nationale O-15  Ere -en Eerste Divisie het beker toernooi 2017-2018

PSV en Ajax waren vrij voor de eerste ronde omdat deze teams, als respectievelijk bekerwinnaar en landskampioen 2016-2017, om de Supercup tegen elkaar hadden gespeeld.

AFC O15 moest het de eerste ronde thuis opnemen tegen PEC uit Zwolle. Er werd met 3-0 gewonnen. Een mooie overwinning tegen de grote favoriet voor de titel in de Eerste Divisie.

In daaropvolgende tussenronde werd AFC O15 vrijgeloot waarna het in de 1/16 finale moest aantreden tegen Volendam O15.

Volendam beschikt over een sterk team dat, op dat moment, de derde plaats bezette in de Eredivisie achter AZ en Ajax. Een late gelijkmaker voor AFC en de daaropvolgende penalty serie zorgde ervoor dat AFC o15 doorging naar de volgende ronde. Een daverende verrassing.

In de 1/8 finale speelde AFC tegen FC Emmen. Een stugge ploeg uit de Eerste Divisie waar, eerder in de competitie, nog met een afgetekende 0-3 van werd verloren. 

FC Emmen schakelde bovendien Zeeburgia O15 en later in de 1/16 finale Ajax O15 uit!   AFC O15 speelde een zeer overtuigende eerste helft waarin de ploeg een 3-0 voorsprong nam. Er leek geen vuiltje aan de lucht. Echter, na zo’n 10 minuten in de tweede helft kantelde de wedstrijd volledig. Het werd snel 2-3 maar met kunst en vliegwerk bleef de ploeg overeind en haalde de 1/2 finale.

Als enige amateurclub speelt AFC O15 Zaterdag 14 april de 1/2 finale van het nationale bekertoernooi. Tegenstander Vitesse, met een oud teamgenoot in de gelederen, staat op dit moment zesde in de Eredivisie.  

De andere halve finale gaat tussen Feyenoord en de winnaar van Willen II /  AZ. 

Het blijf bijzonder dat deze hechte groep maar opzienbarende prestaties blijft leveren. Zeker in de wetenschap dat deze 2003 lichting al veel spelers naar BVO’s zag vetrekken. De teller staat, sinds deze lichting in de o11 speelde, op dit moment op 10 spelers waarvan 7 spelers naar AZ !  

Of AFC O15 zaterdag historie gaar schrijven kunt u zelf getuige van zijn. Uw support is welkom.

Succes Boys, geniet ervan !

Zaterdag 14 april
Plaats: Nationaal sportcentrum Papendal
Aanvang:   12:00 uur