MO20 - Ajax oefenwedstrijd

Na een enigszins teleurstellend slot van de competitie oefenden de MO20 meiden (geboortejaar 2007, 2008 en 2009) afgelopen week tegen Ajax.
Gelukkig weer iets om naar uit te kijken dus. Na een goede start van AFC was Ajax (overwegend meiden uit 2008 en 2009) de bovenliggende partij.
Er was veel publiek en het tempo lag hoog. Leuk om te zien dat heel wat meiden van AFC goed mee konden. Mede dankzij puik keeperswerk van Liv Vonk bleef het lang 0-0.
Vlak voor rust wist Ajax dan toch de ban te breken. Desondanks bleef AFC steeds de voetballende oplossing zoeken. Soms leverde dat best aardig veldspel op. Via onder andere Hannah Kras, Coco van Hemert en Kate Mills.
De meiden van AFC vonden het echter lastig om van de eigen helft af te komen. Het middenveld werd bovendien goed dicht gehouden door Ajax. Het ontbrak AFC net aan kracht om een overtal te creëren op het middenveld en er echt onderuit te voetballen. Ook linksback Rodaina Abou El Yazid kon onvoldoende worden vrij gespeeld aan de linkerkant.
Vlak voor rust was het nog wel Grace Walsh die door goed druk zetten bijna de keeper van Ajax verraste met een lob. De bal stuitte op de lat. Uiteindelijk gingen de meiden rusten met een 1-0 achterstand.

Direct na rust drong Ajax wat nadrukkelijker aan. AFC kwam er een paar keer aardig uit zonder echt aanspraak te maken op de gelijkmaker. Ajax kwam op 2-0 via een makkelijk gegeven strafschop. Vanaf dat moment ging het helaas wat harder. AFC wisselde in totaal 9 keer door om alle speelsters (ook de jongere talenten) de gelegenheid te geven om te spelen. Hierdoor was logischerwijs de organisatie soms een beetje weg, de kwaliteit iets minder en de ruimtes wat groter. Ajax kon daardoor vrij snel achter elkaar nog de drie, vier en vijfnul maken. Desondanks was het was een hele leuke en leerzame ontmoeting.
De hoogste jongensteams van AFC oefenen jaarlijks tegen hun leeftijdgenoten van Ajax. Een prima idee om dit ook jaarlijks voor de hoogste meidenteams te doen!

Opstelling AFC 1e helft: Liv Vonk (k), Coco van Hemert, Hannah Kras, Rodaina Abou El Yazid, Kate Mills, Puck Gijselhart, Zahra Behrens, Grace Walsh, Salma Dannoun, Stiene van den Brink, Charlotte van Doorne.

2e helft ingevallen: Soumaya Sabir (k), Juna Jansen, Chiara Morel, Lima Zeylstra, Senna Fambach, Zara Rehan, Scyler Mulder, Thayla Oedit, Malika Koubaa.

Afwezig: Kyana Nan, Kenza Loukili, Josefien Korfmann, Elaine Otten.

Voor foto’s van Ineke klik hier