Mini WK wederom een geslaagde dag!

Afgelopen zaterdag 15 juni werd er weer gestreden om de wereldbeker tijdens het Mini-WK op sportpark Goed Genoeg. Ondanks het noodweer kon er na goed overleg en uitvoerige veldinspecties toch besloten worden om het wereldkampioenschap door te laten gaan. Aan enthousiaste spelers was er natuurlijk weer geen gebrek en met de traditionele openingsintocht van alle deelnemende landen onder begeleiding van de zonnige klanken van de brassband werden de laatste twijfels over het weer “weggetrommeld”. Wederom een mooi spektakel met dit jaar als debuterend land Kroatië.Daarnaast waren ons eigen Oranje en Italië ook weer terug op het WK… (dat laatste verklaarde meteen de drukte in de pizzakraam).

Ook dit jaar werd er sportief en fanatiek gestreden om de WK-titel. De samengestelde teams met daarin vertegenwoordiging van alle niveaus, oud en jong, meisjes en jongens, waren binnen korte tijd goed op elkaar ingespeeld, heel mooi om te zien. De kenmerkende AFC speelstijl was dan ook dit jaar weer de gedeelde smaakmaker op het mini-WK. Kortom, het publiek was de grootste winnaar van de dag!

Tussen de wedstrijden door kon iedereen voor de lekkere trek of broodnodige energie terecht in de verschillende kraampjes en daarnaast de AFC merchandise voor het nieuwe school- en voetbalseizoen aanschaffen. Het was mede daardoor een gezellige drukte op het overdekte terras. Zowel de poulefase als de kruisfinales waren (soms t/m penalty-reeksen aan toe!) heel spannend. Uiteindelijk was er na het verwerken van alle uitslagen, één land dat over alle leeftijdscategorieën heen de beste resultaten had behaald en dat was dit jaar Spanje. Van de terugkomst in Madrid zullen we ongetwijfeld nog de beelden gaan terugzien in de media…

Aan alle deelnemers én vrijwilligers, complimenten voor jullie sportiviteit en inzet. Veel dank voor de geslaagde dag en we hopen dat iedereen zich volgend jaar wederom in grote getalen aanmeldt als deelnemer of begeleider/vrijwilliger voor het mini-WK 2020!