MINI WK 2023, verslag met foto’s

De zon scheen uitbundig tijdens deze versie van de MINI WK, de klassieke afsluiting van het seizoen waar alle AFC kids t/m de Onder 13 leeftijd in landenteams een onderling toernooi spelen.

Op het plein voor het clubhuis stonden de kraampjes met AFC merchandising, popcorn, snoep en een mogelijkheid om je te laten schmincken.  En een kraampje met ijs, heel veel ijs.
Alle kraampjes werden bemand door ouders die deze dag meehielpen om er een succes van te maken.
Onder aanvoering van luide trommels liepen de teams naar de middenstip met hun landsvlag. De allerjongsten van de interne competitie gingen naar veld 4 om hun toernooi te spelen tot 12.00 uur, de iets ouderen gingen op de andere  velden per leeftijdscategorie de strijd aan met hun clubgenoten.

Om 12 uur werd afscheid genomen van Robina als coördinator van de meidenteams (zie foto's). Na vele jaren stopt zij hiermee en zij kan terugkijken op een succesvolle periode bij AFC. Terecht dat daar door (de meiden van) AFC aandacht aan werd besteed. Met een erehaag werd zij uitgezwaaid.

Het was warm, maar dat was aan de inzet niet te zien.
Winnen is vandaag niet het belangrijkste, maar voor een medaille of een beker werd enthousiast gespeeld en volop gescoord. Tot 15.00 uur waarna de eindscore kon worden opgemaakt.
Tijdens de prijsuitreiking stond het plein vol en waren de trappen bezet door de vermoeide spelers.
Hans van Rossum assisteerde bij de ceremonie en had voor ieder team een opzwepende tekst.
Australië (O8/O9), Frankrijk (O10/O11) en Italië (O12/O13) gingen aan de haal met de overwinning in hun leeftijd.
De drie teams van Italië wonnen samen de overall prijs.

Maar winnen of verliezen was zoals gezegd niet het grootste doel tijdens dit evenement, plezier staat voorop.
En ook bij de lager geklasseerde teams zagen we in de wedstrijden de mooiste acties en goals.

Onze dank gaan natuurlijk uit naar de trainers en coördinatoren die zorgden voor een goed wedstrijdverloop, de evenementencommissie die alles in elkaar had gezet, de ouders die als leider optraden en goud waard waren vandaag, de mensen achter de kraampjes, Hassan die het sportpak schoon hield en de medewerkers in het clubhuis die het broodnodige drankje en hapje klaarmaakten.
Zoals vaker liep Tom Poederbach met zijn camera overal tussendoor, het mooie resultaat is te zien op deze website.

Al met al een warme succesvolle afsluiting van het seizoen 2022/2023.

De jeugdcommissie wenst alle AFC kids – en hun familie – een fijne zomer toe en hoopt jullie allemaal weer gezond en uitgerust aan te treffen na de vakantie!

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier