Mini WK 2018; verslag, foto's, filmpje

Al sinds 1989 sluit de AFC onderbouw het seizoen af met het Mini WK.
Traditiegetrouw gaan die dag de namen van alle spelers in de hoge hoed om ingedeeld te worden bij bekende WK landen zoals Frankrijk, Argentinië en Italië en minder bekende zoals Marokko en Australië en helaas zonder Nederland dit jaar, om te strijden om de eeuwige roem.
Bij zo’n uitverkiezing tot de selectie hoort allereerst de ontvangst van je nieuwe tenue. Bij aanvang van de openingsceremonie zag “Goed Genoeg” de ruim 300 kersverse, in het nieuw gestoken internationals juichend achter de drumband aan paraderen. Onze voorzitter Ad Westerhof opende het evenement en stond nog even stil bij het verlies van onze jeugdvoorzitter, Peter Dekkers. En daarna: let the games begin!

Voor een dagvullend voetbaltoernooi met ook nog eens karrenvrachten broodjes, tompoucen, fruit, popcorn en pizza (met dank aan New York Pizza) staat ieder voetballertje uiteraard te trappelen, maar juist het mixen van de spelers maakt AFC’s Mini-WK uniek!
Het spitsje van Nigeria dat anders in de o12-5 speelt kan nu opeens scoren uit voorzetten van de rechtsbuiten van de o13-1, die ook nog eens zijn grote voorbeeld is. En vlak ook de keeper van Duitsland niet uit. Normaal speelt hij voor de o8-9 maar vandaag stopt hij pingels van Argentijnen die in de o9-1 spelen alsof hij Neuer zelf is.

Bij de prijsuitreiking van het toernooi van onze allerkleinsten uit de ED/CL zagen we Australië als winnaar uit de bus komen. Op het toernooi van onze grotere jongens en meisjes regeerden dit jaar Europese landen: de Spanjaarden betraden het hoogste podium bij o8/o9 en Portugal was de baas bij de o10/o11 en o12/o13-lichting geworden. Het was driedubbel feest voor Portugal want ook de landentrofee voor het beste land van allemaal staat het komende jaar in Lissabon!

Met deze fantastische dag is het officiële seizoen ten einde. Onze dank aan alle vrijwilligers die dit Mini WK weer tot een groot succes gemaakt hebben is groot! We wensen al onze sterspelers een fijne vakantie toe!

Tot volgend seizoen!

Claudia, Marja & Robine

Er zijn heel veel foto's gemaakt (verdeeld over 3 sites) door Ineke en Edwin Smulders die in ons AFC Foto album te zien zijn of  klik hier.

Telegraaf Telesport was op bezoek bij het AFC Mini WK en heeft daar Danny Landzaat en Benno Nihom geinterviewd over het grote WK.
Klik hier voor het verslag.