Mini WK 2017

Al sinds 1989 sluit de AFC onderbouw het seizoen af met het Mini WK. Traditiegetrouw gaan die dag de namen van alle spelers in de hoge hoed om ingedeeld te worden bij landen met klinkende namen zoals Frankrijk, Argentinië, Italië en Kameroen, om te strijden om de eeuwige roem. Bij zo’n uitverkiezing tot de selectie hoort allereerst de ontvangst van je nieuwe tenue. Bij aanvang van de openingsceremonie zag “Goed Genoeg”  de ruim 400 kersverse, in het nieuw gestoken internationals juichend achter de drumband aan paraderen. Onze jeugdvoorzitter Peter Dekkers en onze voorzitter Ad  Westerhof openden samen het evenement en daarna: let the games begin!

Voor een dagvullend voetbaltoernooi met ook nog eens karrenvrachten poffertjes, popcorn en pizza (met dank aan New York Pizza) staat ieder voetballertje uiteraard te trappelen, maar juist het mixen van de spelers maakt AFC’s Mini-WK uniek! Het spitsje van Kameroen dat anders in de o12-5 speelt kan nu opeens scoren uit voorzetten van de rechtsbuiten van de o13-1, die ook nog eens zijn grote voorbeeld is. En vlak ook de keeper van Duitsland niet uit. Normaal speelt hij voor de o8-9 maar vandaag stopt hij pingels van Argentijnen die in de o9-1 spelen alsof hij Neuer zelf is. 

Bij de prijsuitreiking van het toernooi van onze allerkleinsten uit de ED/CL zagen we Portugal als winnaar uit de bus komen.

Dat het Zuid Amerikaanse voetbal met spelers als Messi, Suarez, Neymar en de Amsterdamse Sanchez het mondiale voetbal domineren, zien we terug in de eindklassering van het Mini WK: de Braziliaanse groen-geeltjes betraden het hoogste podium bij o8/o9 en Argentinië was de baas bij de o10/o11 en o12/o13-lichting geworden. Het was driedubbel feest voor Argentinië want ook de landentrofee voor het beste land van allemaal staat het komende jaar in Buenos Aires! 

Met deze fantastische dag is het officiële seizoen ten einde. Onze dank aan alle vrijwilligers die dit Mini WK weer tot een groot succes gemaakt hebben is groot! We wensen al onze sterspelers een fijne vakantie toe en we weten nu al dat het door Benno Nihom’s Zaterdag 1 geïntroduceerde “shirt uit en zwaaien” het nieuwe lijflied van alle AFC spelertjes wordt!  

Tot volgend seizoen!

Claudia, Marja & Robine

Voor de foto´s: klik hier