Met de JO15-1 terug naar de E-tjes

Daar zit ik dan, klaar om naar een bloedserieuze wedstrijd te gaan kijken van AFC JO-15-1 tegen AFC’34 JO15-1.
De spelers komen het veld op en beginnen gek genoeg twin-games te spelen. Twin-games is een wedstrijdvorm waarbij twee teams van verschillende clubs tegen elkaar spelen op een half veld, zoals de E-tjes het doen. Ieder team splitst zich op in twee aparte groepen die spelen in twee aparte wedstrijden tegen elkaar. De scores worden bij elkaar opgeteld.

Maar wordt het spel er ook beter op? Ik houd me meer bezig met de linker wedstrijd dan de met de rechter wedstrijd. Vooral omdat het spel daar veel sneller gaat.
AFC’34 wordt weggespeeld en de stand is 2-0.  De wedstrijd op het linker veld is niet helemaal serieus te nemen en AFC is honderd keer beter. Ik heb wel medelijden met de tegenstander want als ze voor de 80ste keer worden weggetikt is er geen beginnen meer aan.

Het is rust en er moet veel veranderen bij AFC’34 willen ze nog wat doen aan de stand. Ik probeer een uitblinker te zoeken bij AFC maar iedereen speelt gevaarlijk goed. Toch, die nummer zes, hij is overal op het veld te vinden en ook nog scoren. En dan die nummer 15 van AFC die een bal van de keeper krijgt en hem op de stropdas legt van de nummer 5 die aan de andere kant van het veld staat, niet normaal.

Ik weet dat deze column niet als een advertentie mag klinken maar als u een keer niets te doen hebt, ga kijken bij de JO15-1 van AFC! Weer weggetikt, 3-0. Ik probeer kritisch te zijn maar het enige wat ik kan bedenken aan de kant van AFC is dat ik de rugnummers minder mooi vind. De AFC-coach geeft instructies aan zijn team maar het enige wat je naar mijn mening deze spelers kan bijbrengen is een beetje discipline. Toch wordt nog de 3-1 gemaakt. AFC verzwakt maar blijft uiteindelijk de betere. Het is afgelopen en nu pas gaan ze beginnen aan de echte wedstrijd.

Ik heb diep respect voor deze ploegen want als je na 40 minuten twin-games nog een wedstrijd kan spelen verdien je het om de JO15-1 van je club genoemd te worden. Maar dan, de vraag of het spel beter wordt door twin-games, ja gezien de uitslag, voor AFC wel.

Matthias Colombijn