Met de hakken over de sloot 2 - 1

De eerste competitie wedstrijd in de 2e klasse van het nu complete AFC VR1 team liep nog wat stroef. Tegenstander was DWOW VR1 uit Wieringerwerf.
DWOW was kampioen van de  2e klasse van vorig seizoen maar weigerde te promoveren naar de eerste klasse. En dus nu weer in de 2e klasse uitkomt.
Deze klasse lijkt wel wat pittiger dan de dames van VR1 vorig seizoen hebben meegemaakt toen nagenoeg alles gewonnen werd. DWOW  is een fysiek sterke tegenstander. Dus het ging niet als een mes door de boter zoals in de 3e Klasse. De mouwen moesten worden opgestroopt.
Tegen de verhouding werd het vrij snel 1-0 door een benutte penalty door Lyzanne Pouw de topscorer van het vorige seizoen. Sarah Gregorius werd omgeduwd in de 16 en dat leverde een strafschop op. De ruststand  was 1-0.
Er werd door beide teams met veel druk gespeeld. Dat resulteerde in de gelijkmaker door DWOW. Lang duurde dat echter niet. De 2-1 werd gescoord door Laura van Hagen met een voor haar misschien wel kenmerkend hard schot van buiten de 16. Daarna waren er nog kansen voor beide partijen en eigenlijk wel spannend. Maar er werd niet meer gescoord.
Al met al een resultaat om tevreden mee te zijn al moet er nog wel wat werk verzet worden om in de 2e klasse dominant te kunnen zijn, wat uiteindelijk het doel is van AFC Vr1.

TP

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier