Melvin Platje kiest voor AFC

AFC heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met voormalig profvoetballer Melvin Platje. De 33-jarige spits, die in het verleden onder andere uitkwam voor De Graafschap, Telstar en FC Volendam, speelde de afgelopen vier seizoenen in de Indonesische profcompetitie.


Foto: © Headsprung

"Ik kijk met veel trots en plezier terug op mijn profcarrière, waarin ik veel mooie wedstrijden heb mogen spelen. Daarnaast heb ik de mogelijkheid gehad om in een ander land en cultuur te mogen leven en te voetballen. Zo had ik een mooie tijd in Azerbeidzjan en ook de laatste vier jaar op Bali waren geweldig".


Foto: © Headsprung

Platje had in eerste instantie nog wel moeite om zijn profcarrière vaarwel te zeggen. De spits had een aantal aanbiedingen van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en ook uit Indonesië. Maar na gesprekken met de Technische Commissie en de nieuwe trainer Benno Nihom is de keuze dan toch op AFC gevallen.

"Ik had veel goede verhalen over AFC gehoord zoals dat alles goed geregeld is en dat de club een mooie, nieuwe accommodatie heeft. Na gesprekken met de club zag ik in dat ik naast het voetballen nu ook aan een maatschappelijke carrière kan gaan werken. Dat heeft ook zeker meegespeeld in mijn keuze om voor AFC te gaan spelen".


Foto: © Headsprung

Na vele seizoenen in het profvoetbal is Platje nog steeds ambitieus en kijkt hij uit naar het voetballen in de Tweede Divisie.

"Ik kan het nog niet volledig inschatten, maar verwacht dat er niet veel verschil is tussen clubs uit de Tweede Divisie en clubs in het rechter rijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Gezien de groep die we aankomend seizoen hebben, wil ik met AFC graag voor het kampioenschap gaan".

AFC wenst Melvin veel succes aankomend seizoen.