Meisjestoernooi 2019 met verslag, video en foto's

AFC maakt nieuwe tradities!

Het allereerste AFC Meisjestoernooi, dat plaatsvond op donderdag 30 mei, was een daverend succes!  Maar liefst 35 meisjesteams uit Amsterdam en omstreken deden mee in 7 poules in de leeftijdscategorieën MO9, MO11, MO13 en MO15. 

De ochtend was gereserveerd voor de jongste voetbalsters die na een kort welkomstwoord door jeugdvoorzitter Hans Veldkamp, om 9 uur startten met een gezamenlijke 'Shabam' warming-up op veld 4. Geen idee wat Shabam is? Kijk dan vooral even naar de mooie video-impressie van de het toernooi

LINK: https://vimeo.com/339375340 (met dank aan Klaas Rohde!)

Om 9.30 uur werd er afgetrapt voor de eerste ronde wedstrijden. Onze MO11-1 vormden samen met de meisjes uit de MO13-2 een nieuw elftal en speelden (vooruitlopend op het komende seizoen) voor het eerst op een heel veld.  Na een 'crash course' buitenspel van de coach, was het voor de meisjes nog wel even wennen aan het formaat veld. En eigenlijk ook wel aan het formaat van de tegenstanders šŸ˜‰  Maar ze leverden een topprestatie met mooi voetbal en een tweede plek in de poule. Een ervaring die de meiden niet snel zullen vergeten, des te meer omdat ze hun debuut mochten spelen op het hoofdveld. 

Ook in de MO11 en MO9 poules speelden verschillende meisjesteams van AFC. In beide MO9 poules gingen de AFC meisjes er met de beker vandoor. Wat een belofte voor de toekomst! Onze sterspeelsters van de MO11-3 hadden helaas een beetje een off-day, maar hebben dat een paar dagen later ruimschoots goedgemaakt met een overtuigende toernooiwinst bij 't Gooi. 

In de middag werd gespeeld door onze MO13-1 en de MO15-1. 
De MO15-1 van AFC startte hun toernooi goed met een 5-0 overwinning op onze buren Swift. De tweede wedstrijd tegen onze vrienden uit Waterwijk was, net zoals in de competitie weer spannend, maar werd helaas verloren. Door onderlinge uitslagen in de poule bleek toch ondanks het verlies dat AFC nog kans maakte om het toernooi te winnen met een zege op Pancratius. Het was een fysieke pot met kansen aan beide kanten en eindigde in een gelijk spel. Genoeg voor Pancratius om de beker binnen te slepen.

De bekers, ingelijste teamfoto en medailles (dat worden collector items!) ontvingen de speelsters ' middags uit handen van Benno Nihom en Soraya Verhoeve, speelster van Ajax. De jeugdscheidsrechters kozen zowel in de ochtend als in de middag ook een speelster van het toernooi. Zij ontvingen uit handen van Benno een mooie prijs van Coster Diamonds.  

Mede mogelijk gemaakt door!
Een speciaal dankwoord hier voor de jeugdscheidsrechters, de  fotografen en de vrijwilligers…… Zonder jullie hadden we dit niet kunnen doen!
En natuurlijk onze toernooisponsors die het meisjesvoetbal bij AFC een heel warm hart toedragen: Heeren Makelaars, Quore Capital, AI&KO Meisjeskleding, Coster Diamonds en Careca.

Tot slot
Wat een dag, wat een energie, wat een plezier!
AFC is met haar bijna 125 jaar een club van vele tradities. Wij voegen deze er graag aan toe. Op naar volgend jaar!
Namens de organisatie en de jeugdcommissie
Robina Buffing
Joost van Dolen
Nick Mills
Kirsten Slisser

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier