Magreb'90 - AFC met verslag

In Utrecht gaat AFC in tweede helft kopje onder tegen Magreb’90

AFC ging op Sportpark Papendorp met 3-0 onderuit tegen Magreb’90, dat hiermee voor de eerste keer thuis won. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren de ploegen tot halverwege de tweede helft behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na de tweede treffer van  Moussa Kalisse, die alle doelpunten voor zijn rekening nam, was de wedstrijd beslist en kreeg Magreb’90 nog alle ruimte om de score flink op te voeren.  Dat het tenslotte bij 3-0 bleef was vooral te danken aan de weer uitstekend keepende Llásló Sandor.    

Vandaag een drukke voetbaldag. Eerst naar Osdorp waar ons tweede bij winst op DCG de periodetitel kan behalen.  Na 1-1 bij rust lukt dat onder mistige omstandigheden uiteindelijk met 2-3. Van harte gefeliciteerd.
Daarna naar Sportpark Papenburg. Even het adres intoetsen en dan ben je er zo. Dat valt zwaar tegen, want de TomTom herkent de straat niet. Na het nodige speurwerk, Utrecht is groter dan je denkt, toch nog net op tijd om scheidsrechter Cairo voor het eerst te horen fluiten.
De eerste blik op het veld leidt tot verwarring: Magreb’90 is gehuld in een rood-zwart tenue, AFC in het fluorescerend geel. Maar al snel is duidelijk wie wie is. Onze jongens beginnen goed en zijn voor de eerste keer gevaarlijk via Jonathan Richard, die na veel blessureleed eerder dit seizoen in de basis start. Zijn schot is helaas te zacht en een makkelijke prooi voor keeper Michel Belhadj. Aan de andere kant schiet Hassan Aanzi, die wij nog goed kennen van onze duels tegen Hollandia, net naast.
In de 13e minuut is het raak voor de thuisploeg. Een te korte terugspeelbal van Mark van de Boogaart op Geoffrey Galatà wordt door de laatste niet helemaal op waarde geschat en Moussa Kalisse weet met al zijn profervaring wel raad met deze buitenkans. Op fraaie wijze passeert hij Llásló en kijkt AFC volkomen onverwacht tegen een 1-0 achterstand aan. Eén minuut later is het bijna weer gelijk, een naar later blijkt cruciaal moment.  In een scrimmage die doet denken aan die in de eerder dit weekend gespeelde wedstrijd De Graafschap-PSV zijn o.a. Melvin Grootfaam en Jonathan heel dicht bij de gelijkmaker. Het is een wonder dat de bal er tenslotte niet in gaat. AFC gaat in deze fase door met aanvallen en is vooral via Melvin behoorlijk lastig voor de verdediging van Magreb’90 die onze linkerspits vooral met veel mankracht en overtredingen probeert af te stoppen. Uit één van de vrije trappen kopt captain Magid Jansen bijna raak. Vlak voor rust wordt Melvin weer eens gevloerd en is Koen Bosma dicht bij een treffer. De redding van keeper Belhadj mag er zijn. Dat geldt zeker ook voor zijn AFC-collega, die even daarvoor de doorgebroken spits Charles Dissels met een fraaie redding van scoren afhoudt. 1-0 bij rust derhalve. Er is nog alle tijd om nog het nodige aan deze stand te doen.       

De Papendorpse thee heeft onze jongens kennelijk goed gedaan want de tweede helft begint met een offensief van AFC-zijde. En ook nu weer, het wordt eentonig, bieden enkele vrije trappen aan de zijkant van het strafschopgebied even zo vele mogelijkheden om iets te doen aan de achterstand. Het is eerst de beurt aan Daan Sutorius na een overtreding op Koen Bosma. Het schot wordt goed verwerkt door keeper Belhadj. Na een overtreding op Melvin, what else is new, schiet Koen de vrije trap net over. Inmiddels heeft Marien Willemsen zijn handen vol aan Jawad Bellasan, die voor de door FC Den Bosch begeerde Ismail Ouadouh is ingevallen.
In de 63e minuut valt de beslissing. Een foute pass van Magreb’90  richting  Ballassan op links bereikt via een vreemde kluts de volkomen vrijstaande Kalisse op rechts en er is vervolgens geen houden meer aan. 2-0, het wordt tijd om het over een andere boeg te gooien. Coach Bart Logchies probeert via het inbrengen van Jasper de Haer, Matthijs Jesse en Mallqui Cabezas voor resp. Jonathan, Geoofrey en Edip Biberoglu het tij nog te keren.
Het zit er vandaag echter niet meer in, hoewel Daan na een voorzet van Matthijs nog dichtbij een goal is. Het straffe verdedigen van Magreb’90, met Rachid Moamedi als grootste struikelblok, is hier mede debet aan. Door het één op één spelen van onze defensie na de wissels krijgt de ploeg van   Alami El Ahannach, die wij goed kennen van zijn trainerschap bij Chabab, alle ruimte om de aanwezige snelheid en talent ten toon te spreiden. Het regent kansen en het is vooral aan onze keeper Llászló te danken dat alleen Kalisse nog één keer tot scoren komt.

Als scheidsrechter Cairo voor het laatst fluit staat er 3-0 op het scorebord en is de blijdschap van Magreb’90 met deze eerste thuiszege tegen de nummer twee van de ranglijst niet van de lucht. De door AFC gehoopte tweede uitzege werd tot later uitgesteld. Er is, zoveel is duidelijk, ieder geval nog meer scherpte in de aanval vereist om dit soort zware wedstrijden winnend af te sluiten, in ieder geval niet te verliezen.
Met die wetenschap zit nu één-derde van de competitie erop en zijn we, mede door het puntenverlies van de directe concurrenten  nog steeds runner up. Een mooie uitgangspositie voor het vervolg van het seizoen.

MvdW

Opstelling AFC: Llászló Sándor, Marien Willemsen, Geoffrey Galatà (‘77 Matthijs Jesse), Magid Jansen,  Mitchell Theuns, Mark van den Boogaart, Jonathan Ritchard (‘56 Jasper de Haer),  Daan Sutorius, Edip Biberoglu (’77 Malqui Cabezas) , Koen Bosma en Melvin Grootfaam. 

Foto's staan in ons AFC Foto album of klik hier