MacKien 2014 groot succes

In een tot aan de ingang toe gevulde AFC sociëteit voltrok zich op vrijdag 19 december jl. wederom het traditionele Kienen, dat reeds sinds de jaren 20 bij AFC gespeeld wordt. Onder leiding van het Kiendreamteam werd het weer een vrolijke snipperavond, waarbij tal van prachtprijzen te verdienen waren.

Voor de negentiende keer stond het Kiendreamteam garant voor een cabareteske kienavond, die dit keer in het teken stond van Schotland. De placemats hintten al in die richting: MacKien 2014. De entree van de kienmasters was wederom spectaculair, dit keer werd e.e.a. ingeleid door Steven the Bagpiper met in zijn kielzog de in kilts met sporran geklede kienmasters.

 

Fantastische prijzen waren er weer te verdienen, variërend van (maat)kleding, espressomachine, designlamp, een AFC-parkeersleutel, parfumerie, Schotse zalm, een whiskyproeverij, diamant, VIP arrangement Ajax-ADO en een door Edwin van der Sar gesigneerd Ajax/Ziggoshirt, horloges tot reis, allemaal dankzij (een hoog AFC-vriendelijk bedrijfsgehalte onder) de gulle gevers. Ook waren er abonnementen op de Elle en Quote te vergeven, evenals overnachting met ontbijt in het American Hotel en eetarrangementen van restaurants Bagels & Beans, De Joffers, VANDAM, La Brochette, Bellini, Bar Select en Sama Sebo. Hele teams, met aanhang, deden er mee, uiteraard het eerste elftal, Zondag 6 (dat ook een speciale foto voor de later te benoemen Miss Kien ter beschikking stelde, hulde!), Zondag 4, Zaterdag 7, Zondag 10, Veteranen 1, enz., enz..

 

Het team van Vrouwen 1 was voor het eerst in de kiengeschiedenis van AFC aanwezig en werd door middel van een doorgestoken kien in het zonnetje gezet.

 

De Doos met het Vraagteken zorgde weer vol veel twijfel en hilariteit – altijd een prijs met een dubbele bodem. En in ronde 4 en 5 ging het traditioneel om een volle kaart en geen rijtje. Eerst was een 20 punts Wesselton SI diamant aan de beurt, Het was uiteindelijk de sedert jaren met veel mazzel kienende clan Kahn die deze hoofdprijs van ronde 4 in ontvangst mocht nemen. Overigens wonnen zij in 2011 en 2013 de “reisprijs”! De hoofdprijs van ronde 5 viel ten deel aan de vriendin van Bobby Gehring. Bobby zelf had even tevoren al de fiets in ronde 2 “gescoord”.

 

Opmerkelijk was de benoeming van Miss Kien, dit keer de charmante Perla, vriendin van Gianni Termaaten (captain Zondag 4).

 

Namens de AFC nam voorzitter Ad Westerhof het woord. Met een sympathieke speech dankte hij het kienteam voor de inspanningen om zo’n rijk gevulde tafel bij elkaar te krijgen en voorts voor de gezellige avond die de uitzinnige menigte ten deel veel. Ondergetekenden willen daaraan graag de pachter Frans Ris en hoofd zwarte/witte brigade Joop Kenter toevoegen, die garant stonden voor een sShots kiendiner, en een uitstekende service. Maar ook alle echtgenoten, c.q. vriendinnen van de kienmasters die met de kaartverkoop hun bijdragen leverden. Allen hartelijk dank! En alle gulle gevers nogmaals hartelijk dank!

 

Noteert u voor volgend jaar vast 18 december 2015 als Gala-kienavond – de 20ste (!) keer dat uw kiencommissie dit zal organiseren. U leest hierover volgend jaar meer op deze website en in De Schakel. We hopen u wederom in groten getale te ontmoeten. Voor nu prettige jaarwisseling en een gezond, respectvol en sportief 2015, het jaar waarin AFC haar 120ste verjaardag hoopt te vieren!.

 

De kienclan: MacDoes, MacRonald, MacRoy, MacHolly, Lou en Nicky MacGatestar.

 

Met dank aan alle gulle gevers, we noemen ze even (met excuus als we iemand hebben vergeten …):

Michael Kinsbergen, Amstel Bier, Amsterdamse Maatschappij, American Hotel, Bagels & Beans Parnassusweg, Bar Select, Bellini, Bonnit, Bronwasser Modes, Brax Mode, Johan Dol, Frits Harig, Hergo Slagerijen, Centralpoint, Coster Diamonds, B.J. de Logie, De Verlichting, CST, Fashionato's modeagenturen, Gassan Diamonds, Gehring & Heijdenrijk Lijsten, Hulst Security Solutions, ING Bank, Intersport/Duo, Izzy Bizzy, Kappé, Kottmann & Co, Koster & Zonen, Léons Verz., Van Lookeren Gelderlandplein, Lou Hekster Agenturen (Jacob Cohën), Lutz Fashion, Más o Menos, Moments for Wine, Oger, Oostenrijk Touringcars, de pachter van de AFC Sociëteit, Paul Koster, Miriam Huisman (Lou Andrea), Severin, Société Générale, SmallTalk, The Sound Shop, Tommy Hilfiger, Troostwijk, Zohar Kindermode, Alphons Peters en vele anderen.