Leonidas - AFC 2 - 2 met verslag

De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft  bracht AFC naar Rotterdam om de strijd aan te gaan met Leonidas.

Een nieuwe start in 2015 -na het geslaagde trainingskamp in Malaga- biedt frisse moed; bij ons eigen Eerste vond tijdens de winterstop een trainerswissel plaats. Stanley Menzo nam het roer over van Willem Leushuis. Leonidas wist zich in de voorbije weken met maar liefst 4 (!) nieuwe spelers te versterken .  Direct dus een beste krachtmeting vandaag.

In de eerste helft was AFC de bovenliggende partij. In de ijskoude regen werden de aanvallende intenties van Stanley Menzo duidelijk. Met verzorgd positiespel straalden de Reds veel energie en vertrouwen uit. Na een kwartier voetballen kreeg AFC een vrije trap op een gevaarlijke plek. Deze werd door Enrico Patrick feilloos over de muur, en buiten bereik van de keeper in het doel gekruld. 0-1, een mooie opsteker. Enrico viel na zijn mooie goal uit met een blessure en werd vervangen door Melvin Grootfaam.

AFC hield na de openingstreffer het goede spel vol en had zich in deze fase moeten belonen met een tweede doelpunt. Vlak voor rust kreeg Leonidas een kans uit een vrije trap, maar deze werd goed gestopt door een van een vingerbreuk herstelde El Abdallaoui.

Tijdens de rust waren vriend en vijand het er over eens: AFC was beter maar moest er een goal bij maken en goed blijven opletten voor de prikstoten van de Rotterdammers. Het bleek een juiste voorspelling.

Vlak na rust kregen Jonathan Richard en de geweldig spelende Melvin Grootfaam goede kansen op de 0-2 maar waren net niet succesvol. De gelijkmaker viel plotseling – zoals gevreesd – aan de andere kant. Een door AFC te lichtzinnig weggewerkte bal werd van 20 meter keihard in de kruising gepegeld. 1-1.

Leonidas was ontketend en speelde plotseling als een topploeg. Opnieuw werd een Amsterdams onoplettendheidje professioneel afgestraft. Na een snelle counter nam de spits de bal uit de draai mee en schoot hard raak. 2-1.

Een vreemde gewaarwording, deze kanteling van het wedstrijdbeeld. Terwijl de ijsregen onverminderd verder viel moest AFC zich herpakken en in de achtervolging. Menzo wisselde; hij bracht Faerber voor Wulffraat.

Hoewel Leonidas veel beter speelde dan voor rust wist AFC toch weer wat druk te ontwikkelen en via vele voorzetten en scrimmages werd het gevaarlijk. Menzo wisselde nogmaals en bracht Jasper de Haer voor Marien Willemsen.

Vlak voor tijd werd het 2-2. Menzo gaf een voorzet op Grootfaam. Zijn schot rolde door een mêlee van spelers voor de voeten van De Haer die wel raad wist met deze kans. Met de juiste scherpte en de winnaarsmentaliteit die nodig is in de Topklasse stond hij op de goede plek om de bal er in te prikken. En zo bezorgde hij zijn team een broodnodig punt na deze spannende en goede wedstrijd.

AFC speelde fris en bij vlagen erg goed voetbal, dus dat biedt perspectief voor de rest van het seizoen.

 

Opstelling AFC: El Abdallaoui, Willemsen (De Haer), Gallata, Jansen, Shakison, Meulemans, Richard, Sutorius, Wulffraat (Faerber), Menzo, Patrick (Grootfaam).

website AFC

Zie ook verslag van Hennie van de Weerd in 'Topklasse nieuws' of klik hier met o.a. interview met Stanley Menzo