Kozakken Boys - AFC met verslag, TV samenvatting en foto's

Kozakken Boys – AFC 1 – 3
“Daniel Zoutberg is de naam”

Op een door de weekse dag naar Werkendam is nou niet bepaald het eerste waar je aan denkt maar gisteren moesten we er dan toch aan geloven. We verzamelden om 16.30 uur bij AFC voor de pasta maaltijd en om 17.00 uur zaten we in de bus richting het zuiden.
Na anderhalf uur in de bus met de nodige files  arriveerden we rond 18.30  uur op het mooie Sportpark “De Zwaaier” waar we zeer gastvrij onthaald werden door de altijd zeer vriendelijke teammanager van Kozakken Boys, Jeroen Braad.

We starten in de volgende formatie:
Doel: Jordi van Stappershoef
Achter: Cody Claver, Guus van Weerdenburg, Dalian Maatsen en Derre Kwee
Middenveld: Joel Tillema, Splinter de Mooij en Milan Hoek
Voorhoede: Matthijs Jesse, Melvin Grootfaam en Daniël Zoutberg (waarover later meer)
Wisselspelers: Milan Eliasar, Denis Wooninck, Julian van der Greft, Thomas Verhaar, Gijs van Zetten, Gevero Markiet en Gladwin Curiel.

Onder leiding van de prima fluitende Robin Vereijken begon de wedstrijd stipt om 20.00 uur. In de 3e minuut kreeg Joel Tillema een bijna niet te missen kans alleen voor de keeper uit een wat moeilijk hoek, echter stond hun uitstekende keeper de vroege 0-1 in de weg.
Het spel ging daarna over en weer met kansen en mogelijkheden voor beide elftallen. In de 18 e minuut wordt Daniel Zoutberg de diepte in gestuurd en de ogenschijnlijk onmogelijk binnen te houden bal wordt toch door deze debutant miraculeus binnen gehouden, echter z’n voorzet was net iets te scherp.

In de 21e minuut is het dan toch raak helaas, niet voor AFC maar voor de gastheren, de bal wordt vanaf rechts goed voor gegeven en wordt onberispelijk en onhoudbaar ingekopt door Gwaeron Stout 1-0

Vlak daarna viel Joel Tillema uit met een hamstring blessure en kwam Thomas Verhaar voor hem het veld in. Kozakken Boys liet zich na de 1-0 wat terug zakken waardoor het speelveld vrij klein werd en onze snelle buitenspelers moeilijker aanspeelbaar werden.

Tijdens de theepauze werden er zeer goede teksten gesproken door de trainer en de spelers. Iedereen was ervan overtuigd dat we hier zouden gaan winnen.
AFC begon gretig aan de 2e helft met gelijk in de 46e minuut een vlammend schot van Guus van Weerdenburg dat maar rakelings over ging. In de 55e minuut een mooie volley van Thomas Verhaar die ook maar net over ging op een mooie voorzet van Melvin Grootfaam. Hierna volgde een vrij rommelige fase met aan beide kanten veel onnodig balverlies.

Maar dan in de 64e minuut  gaat Cody Claver diep op een goede bal van Matthijs Jesse,  Cody  geeft scherp voor en ja hoor daar is die dekselse jonge spits Daniel Zoutman, die de bal op de binnenkant van de paal schiet, de vervolgens terug spattende bal komt bij een Kozakken Boys verdediger terecht en die schiet m via de hand van z’n eigen keeper binnen 1-1
Het is nog niet gedaan want in de 68e minuut wordt Matthijs diep gestuurd die een perfect voorzet geeft op Daniel Zoutberg en vervolgens subtiel de bal binnen tikt 1-2

Inmiddels is Gevero Markiet erin gekomen voor de moegestreden Matthijs Jesse en Youngster Gladwin Curiel vervangt prima de licht geblesseerde Derre Kwee.

 Tja en dan in de 82e minuut krijgt de debutant Daniel Zoutberg de bal aangespeeld met nog 2 verdedigers voor zich,  speelt hij de eerste door zijn benen en de 2e zet ie eenvoudig opzij en dan alleen voor de keeper aarzelt hij geen moment en scoort simpel de bevrijdende 1-3. Wat een droom debuut, bij 3 goals direct betrokken zijn … iedereen uiteraard door het dolle heen en Daniel op de spreekwoordelijke schouders.

Het was na afloop een groot feest in de kleedkamer met als stralend middelpunt de debutant DANIEL ZOUTBERG, onthoud die naam

JB

Voor de TV samenvatting zie ons AFC-TV of klik hier

Voor foto's zie ons AFC Fotoalbum of klik hier