Korreltje zout bij AFC zaterdag 1

We hebben weer een weekje van grote woorden en overdrijving achter de rug.

De omhaal van Ronaldo was heel mooi en volgens de verslaggever van dienst zelfs de mooiste omhaal ooit. Die van de heer M. van Basten in 1986 tegen FC Den Bosch en – voor de liefhebber – die van Humphrey Mijnals in 1960 zijn blijkbaar alweer vergeten.

Journalistiek was het toch al geen feest afgelopen week dankzij Het Parool.

De vermoedelijke dader van een moord in Amsterdam Noord werd geïllustreerd als een man die ooit nog bij AFC had gespeeld. Klopt helemaal, hij was drie maanden lid, 21 jaar geleden……Nuttige info dus.

Hij kwam in die tijd ook vaak bij de Hema boodschappen doen en nam regelmatig tramlijn 24. Ook heel nuttig om te weten, jammer dat de researchafdeling van Het Parool dat nou weer gemist heeft.

Maar de grootste overdrijving volgde op zaterdag in Mijdrecht. De speaker van dienst spande de kroon na de wedstrijd Argon – AFC en sloot op het eindsignaal van de scheidsrechter de middag af, met de melding “Gefeliciteerd AFC met de overwinning tijdens dit dieptepunt in de historie van Argon”.

De degradatie in seizoen 2011/2012 moest het hier ineens afleggen tegen een 0-6 nederlaag tegen AFC.

Grote woorden dus, die het positieve nieuws – ook bij Argon – in de schaduw zetten.

Geen enkele aandacht voor de nieuwe gordijnen in het clubhuis in Mijdrecht, die afgelopen week door een aantal vrijwilligers zijn gemaakt en opgehangen. Compleet met het mooie logo. Een beetje relativeren mag ook wel eens.

AFC trok met de Zaterdag 1 dus naar Mijdrecht.

Geen makkelijke potjes daar als we de historie induiken. Niet voor het Amsterdamse vlaggenschip op zondag en ook onze zaterdagtak had tot vandaag geen al te beste herinneringen daar.

Maar vandaag moesten de punten toch echt gepakt worden.

Onze zaterdag 1 zit wat onderaan op de ranglijst, zelfs in de gevarenzone en wil daar nu wel eens weg zien te komen.

Geen eenvoudige opgave, maar na twee aardige optredens tegen Ter Leede en Stedoco is er sprake van vertrouwen. En of dat terecht was, moest in Mijdrecht blijken.

Voor het eerst sinds tijden leek voetbal ook weer eens op een zomersport. De dikke jassen en kleden bleven achter in de kleedkamer, een zonnetje scheen op het kunstgrasveld.

De eerste twintig minuten was keeper Jort nodig om AFC in de wedstrijd te houden. Daarna ging het lopen bij AFC.

Drie goals voor de rust.

En drie goals na de thee.

0-6.

De variant van Louis kwam langs. “Waren wij nou zo goed of waren zij zo slecht”.

Verwacht van de schrijver van dit stukje geen objectieve mening. Ja, AFC was heel lekker bezig en Argon viel wel een beetje tegen.

In ieder geval kon aan het eind van de rit weer zo’n heerlijke voetbalwijsheid uit de kast worden gehaald; we hebben alles nog in eigen hand!

Komende zaterdag ontvangen we RVVH en kan er een volgende stap worden gezet op weg naar lijfsbehoud in de uitdagende Hoofdklasse zaterdag.

Ook een ploeg die in een soort flow zit, ze hebben net zoveel punten gehaald in de laatste wedstrijden.

Voor Argon ziet het er een beetje anders uit na dit weekend.

De rode lantaarn staat prominent op de tafel van de speaker en de weg omhoog lijkt lastig.

Beste speaker van Argon: Kop op, het is maar voetbal.

Voor foto's (Tom Poederbach) zie ons AFC Fotoalbum of klik hier

WW